DOĞA EMEK MANŞET SOKAK

Katledilen madenci ve çevreciler için üniversitelilerden protesto eylemi

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık öğrencileri Kemer’de madende ve Finike’de dağ evinde ölen 4 kişi için basın açıklaması yaptı.

Antalya – Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan ve doğa mücadelesi veren Aysin  ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin  ve Kemer’de maden ocağında mahsur kalan Levent Korkmaz ve Esen Çavuş’un katledilmesini protesto eden Antalya Politeknik-Genç üyeleri bugün Kemer’deki maden ocağı önünde basın açıklaması yaptı.

AKP’nin iktidarını enerji, inşaat, maden yağması üzerinde yükselttiği vurgulanan açıklamada  “Kol kanat gerdiği şirketler, doğayı savunanları evinde, emeğini savunanları çalıştıkları madende öldürüyor. Toros dağlarının altını üstüne getirerek tüm doğal varlıkları dozerlerle yok eden bu anlayış, denetlenmeyen, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarını sağlamayan maden ocaklarında işçilere kölelik şartlarında ölümü dayatıyor. Alakır’dan Ahmetler’e, katliamlara, katillere, yağmacılara Hayır!” şeklinde konuştu.

Açıklama”Bu ülkenin mühendislik, mimarlık, planlama öğrencileri olarak kaybettiklerimizin hesabını sormak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Alakır’da, Ahmetler’de, Finike’de, Kemer’de, Manavgat’ta bulunduğumuz her yerde doğamızı, yaşam alanlarımızı, emeğimizi, yaşamımızı savunmak için direnmeye, sokakta olmaya devam edeceğiz. Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu, Levent Korkmaz, Esen Çavuş’a sözümüz olsun: Doğamızı yağmalayanlar, canımızı alanlar gidecek, yaşam kazanacak!” şeklinde sonlandırıldı.

Benzer Yazılar