EMEK MANŞET SOKAK

Nefi Kara, Nuriye ve Semih için açlık grevinde

CHP milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Ali Şeker, Orhan Sarıbal,ve Mehmet Tüm, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için 24 saatlik açlık grevine başladı

CHP milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Ali Şeker, Orhan Sarıbal,ve Mehmet Tüm, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için 24 saatlik açlık grevine başladı

“NURİYE VE SEMİH İÇİN 24 SAAT YEMİYORUZ İÇMİYORUZ”
Niyazi Nefi Kara, geçtiğimiz gün TTB ile direniş alanında yer aldı. Sosyal hesaplarından “İşleri için 63 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen & Semih Özakça’nın sağlık durumları kritik.Hükümet çözüm için acilen bir adım atmalı” ifadelerine yer veren Kara, ardından “Nuriye ve Semih için 24 saat yemiyoruz içmiyoruz”diyerek beraberindeki 3 CHP’li vekil ile destek açlık grevine başladıklarını duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Meclis’te 24 saatlik açlık grevine başladı.

Evrensel, Meclis kulisinde açlık grevine başlayan CHP’li vekillerin, meclisin kapanmasının ardından Belediyeler Birliği’ne geçerek grevi burada sürdürmeye başladıklarını ve yarın (11 Mayıs) mesai saatinin başlamasıyla açlık grevine yeniden Meclis’te devam edeceklerini bildirdi.

 

 

KHK ile işlerine son verilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, Ankara Yüksel Caddesi’nde “işlerine iade” talebiyle sürdürdükleri açlık grevi 64. gününde.

Ankara Tabip Odası, dün açlık grevinin 63. gününde olan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumundaki belirtilerin Wernicke-Korsakoff Sendromunun öncü belirtileri olduğunu söyledi.

Zülfü Livaneli, Menderes Samancılar, Sezen Aksu gibi isimler açıklama yayınlarken, pek çok sanatçı da destek için çağrıda bulundu. Yurtiçi ve yurtdışından pek çok sivil toplum kuruluşu, aydınlar, Nuriye ve Semih’in açlığına ses ver diyerek, ölümlerin önüne geçilmesi için çağrı yapıyor.

Benzer Yazılar