KADIN MANŞET SOKAK

‘Tecavüz Yasası’nı protesto eden kadınlar beraat etti

Antalya’da ‘Tecavüz yasası’nı protesto eden yedi kadın beraat etti.

Antalya Sokakları – Geçtiğimiz Kasım ayında AKP’nin yasalaştırmak için Meclis’e sunduğu, cinsel istismar suçunda mağdurla tecavüzcünün evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergeyi Cumhuriyet Meydanı’nda protesto eden yedi kadın dün yapılan mahkemede beraat etti.

AKP’nin yasalaştırmak için Kasım ayında  Meclis’e sunduğu ‘Tecavüz Yasası’nı protesto eden 5’i Halkevci Kadınlar, 2’si Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi 7 kişi  Cumhuriyet Meydanı’nda gözaltına alınmış, kadınlar gözaltına alınırken çevredekiler  ‘tecavüz yasası’ karşıtı protestoyu destekleyerek alkışlamıştı.

Antalya Adliyesi’nde 5 Nisan’da gerçekleşen dava sonrası açıklama yapan Halkevleri Hukuk Dairesi Avukatı Fatma Girgin “Öyle bir iddianame hazırlanmış ki, müvekkillerimiz yasa dışı bir eylem yapmak için ordalarmışcasına bir izlenim yaratılmak istenmiş. Ancak kasım ayında kadınların her yerden yükseltiği ses, ne kadar meşru bir amaç için orada olduklarını gösterdi. Bu davanın da beraatle sonuçlanmasını umuyoruz. Olması gereken de bu zaten.” şeklinde konuşmuştu. 7 kadın dün görülen mahkemede beraat etti

Benzer Yazılar