MANŞET SOKAK

Yörükler mehter marşı ile göç etmez

Uluslararası Antalya Yörük Festivali’nin Yörük kültürünü temsil etmediğini savunan Antalya Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sibel Gezen, “Biz yaylalarımıza hiç mehter marşıyla göç etmedik, Atalarımızın cirit oynadığını da görmedim” dedi.

Antalya – Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Festivali, tepki çekti. Festivalde, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konser vermesi ile cirit oyunu sergilenmesinin Yörük kültürü ile bir ilgisinin olmadığını belirten Antalya Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sibel Gezen, festivale tepki gösterdi.

 

sibel-gezenYÖRÜKLER MEHTER MARŞI İLE GÖÇ ETMEZ
Sibel Gezen, “Aslı ve nesli Yörük olan bir sülalenin mensubuyum, Karakoyunlu Yörüklerindenim. Çocukken yaylaya göçtüğümüzde dedem çadırımızın en başköşesine Atatürk’ün yanına da rahmetli İnönü’nün resmini asardı. Biz yaylalarımıza hiç mehter marşıyla göç etmedik, atalarımızın cirit oynadığını da görmedim” dedi. Yörüklerin, Osmanlı’dan iskan ve yerleşik düzen konusunda baskı ve zülüm gördüğünü de sözlerine ekleyen Gezen, “Buna rağmen atalarımız direnip özgür ve başına buyruk yaşamayı seçmişlerdir. Büyükşehir Belediyesi bugün AKP’li yarın CHP’li olur ki öyle olacak. İlan ederim ki Yörükler Atatürk’ün resmini laf olsun diye değil hep başlarının üzerinde ve kalplerinde tuttular. Bugünün yarını da var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Müzeyyen Yüce (Körfez Gazetesi)

Benzer Yazılar