MANŞET SOKAK SPOR

2. Geleneksel 101 Korkmaz İnsan, Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası’nı başladı

Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen 2. Geleneksel 101 Korkmaz İnsan, Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası’nı başladı.

Antalya –  Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenen “101 Korkmaz İnsan, Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası”nın ikinci geleneksel turnuvası başlıyor. Antalya Emek ve Demokrasi Platformu, Muratpaşa Belediyesi Konuksever Stadı önünde basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda kitle örgütü temsilcisi ve sendika üyesinin katıldığı açıklamayı, Eğitim Sen şube Başkanı Kadir Öztürk yaptı.

Ankara katliamının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Öztürk, “OHAL altında anayasa değişikliği topluma dayatıldı. Kamunun tüm imkanları ‘evet’ lehine harcandı. ‘Hayır’ çalışması fiili olarak AKP’nin kolluk güçlerince engellenmeye çalışıldı. Tüm bunlara rağmen sandıkta ‘hayır’ çıktı. 16 Nisan’da başkanlığa ‘hayır’ diyen halkın iradesi OHAL ve KHK rejimine dayanarak YSK eliyle gasp edildi” dedi. ” Barış işbirlikçi AKP-Saray rejiminin iktidarına son vermeden gelmeyecek” diyen Öztürk, halkların kardeşliği yükselttiğinde barışın geleceğine dikkat çekti. Ankara katliamından yaşamını yitirenlere verdikleri sözü yerine getirmenin bir ifadesi olarak geçen yıl gerçekleştirdikleri “101 Korkmaz İnsan, Barış ve Dostluk” futbol turnuvasının bu sene ikincisini düzenleyeceklerini belirtti.

Turnuva oynanacak takımların belirlendiğini kaydeden Öztürk, “42’si erkek, 6’sı kadın takımında oluşan toplam 48 takım var. Emek, Barış ve Demokrasi için hayatını kaybeden yoldaşımız için ‘Barış adımı Ses Ver’ teması ile katkı sunacaklar” dedi

 

Turnuvanın ilk gününde yapılan maçların sonuçları ise şöyle;
Direnspor 1 – 0 Berna’ nın Kızkardeşleri
Miraspor 9 – 8 Yavuzeli Derneği
Yurtsever Gençlik 4 – 1 Devrimci Öğretmenler
Filika Bar 6 – 1 İsyan Meyhanesi
Palavra Cafe 10 – 4 Korkmaz Kuzenler
Mazlumspor 9 – 3 Hacı Bektaş Vakfı
Agep 5 – 3 Temizlik İşleri
Habibler Gençlik 6 – 5 Dersimspor

Benzer Yazılar