MANŞET SOKAK

Alevi Kültür Derneği Kepez Şubesi’ne AKP damga vurdu

CHP’den AKP’ye transfer olan meclis üyesi Ercan Merthatun’un eşi Eylem Albayrak Merthatun Disiplin Kurulu asil üyesi olurken, CHP’den istifa edip AKP’ye katılan Servet Kurt yönetime, Hediye Şahin de denetleme kuruluna girdi.

Antalya – Olağanüstü genel kurul yapan Alevi Kültür Derneği (AKD) Kepez Şubesi’nde Seher Şengünlü Yılmaz başkanlığa seçildi. Kızılarık Cemevi’nde yapılan olağanüstü genel kurula Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri ve AKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Ali Aktaş, AKD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer, Alevi Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya ve üyeler katıldı. Başkanlığa seçilen Seher Şengünlü Yılmaz’ın Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı belirtilirken, yönetim kuruluna giren Servet Kurt’un da CHP’den istifa edip 15 Haziran 2014’te toplu olarak AKP’ye katılan grup içinde yer aldığı hatırlatıldı.

‘DERNEĞİ TEMİZLEDİK’ AÇIKLAMASI
CHP’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildikten sonra AKP’ye transfer olan Ercan Merthatun’un eşi Eylem Albayrak Merthatun’un Disiplin Kurulu asil üyesi seçildiği genel kurulda, 15 Haziran 2014’te AKP’ye katılan ve şu an Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Hediye Şahin de Denetim Kurulu asil üyesi oldu. AKD Kepez Şubesi’nin daha önceki yönetim tarafından itibarsızlaştırıldığını kaydeden çiçeği burnunda başkan Yılmaz, kuruluşundan bu yana hiçbir faaliyet yapılmadığını belirtti. Yılmaz, “Burası bir cenazeydi. Bizden bu cenazeyi kaldırmamız istendi. Biz bu derneği temizledik. Bu yola canını koyacak insanları üye yaptık. Bundan sonra güzel projelerimiz var. Hep beraber Kepez şubemizi yaşatacağız” dedi.

Kaynak: Körfez Gazetesi

Benzer Yazılar