KADIN MANŞET

Müdürün öğretmenleri tacizi meclise taşındı

Antalya’da Metin Çiviciler Lisesi’nde okul müdürü tarafından 11 öğretmenin taciz, mobbing ve hakarete maruz kaldıklarına dair iddialar TBMM’ye taşındı.

Antalya – CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde iddialar ile ilgili şikayet dilekçelerinin halen işleme alınmamasının sebebi soruldu.

“OKUL MÜDÜRÜ BİRİLERİ TARAFINDAN KORUNUYOR MU?”
Öğretmenlerin 15 Mayıs 2017 tarihinde okul müdürü hakkında şikayette bulunduklarını belirten Nefi Kara, önergenin verildiği tarih itibariyle herhangi bir işlem başlatılmamış olmamasının sebebini ve Bakan’ın böyle bir olaydan haberinin olup olmadığının yanıtını istedi.

Önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada olayın ört bas edildiğine dair şüpheleri olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, “Bir aydan uzun süredir böyle iddialar hakkında yapılan şikayetler dikkate alınmıyor ise okul müdürü birileri tarafından korunuyor demektir. İddiaların ciddiyeti ortada iken bu kişinin halen görev yapıyor olması son derece tehlikelidir” diyerek okul müdürünün görevden alınması gerektiğini de ifade etti.

ÖĞRETMENLER YALNIZ DEĞİLDİR
Önergede ayrıca müdür hakkında geçmişte yapılan başka şikayetlerin olup olmadığı ve bu şikayetler hakkında hangi işlemlerin de yapıldığının yanıtlanması istendi.

Taciz, mobbing ve hakarete maruz kalan öğretmenlerin yaşadıkları travmaların da giderilmesi noktasında Bakanlığı göreve çağıran CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, olayın takipçisi olacaklarını ve öğretmenlerin yalnız olmadığını söyledi.

Benzer Yazılar