KENT MANŞET SOKAK

Antalya turizmine bir darbe de Almanya krizinden

Rusya-Türkiye krizi nedeniyle Rus pazarından gelen turist sayısında yaşanan büyük düşüş henüz toparlanmadan, Almanya krizi Antalya turizminin belini büktü.

Antalya Sokakları Özel – Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan Rusya-Türkiye krizi nedeniyle Rus pazarından gelen turist sayısında yaşanan büyük düşüş henüz toparlanamadı. Bu durum yetmezmiş gibi Almanya ile yaşanan kriz sonrası ülkemize gelen Alman turist sayısında da çok büyük düşüş yaşanıyor. Bu düşüş en çok turizmin başkenti olarak anılan Antalya’yı vuruyor.

ALMANLARIN %92’Sİ TÜRKİYE’YE TATİLE GELMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR
Deutsche Welle’de yer alan bir habere göre, Almanya’nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel’in anketine katılan 5 bin 92 kişiden yüzde 92’si mevcut siyasi koşullar altında Türkiye’ye tatile gitmeyi düşünmediğini belirtti.
Kamuoyu araştırma enstitüsü YouGov anketinde ise Almanların yüzde 89’u Türkiye’ye tatile gitmeyeceğini söylerken, gideceğim diyenlerin oranı yüzde 5’te kaldı.

İKİ YILDA BÜYÜK DÜŞÜŞ
Türkiye’ye 2015’de 5.4 milyon Alman turist gelmişken, bu sayı 2016’da 3.4 milyona düştü. Almanya ile yaşanan kriz sonrası 2017 yılında Türkiye’ye gelecek Alman turist sayısının 2 milyon civarında kalacağı tahmin ediliyor. Bu turistlerin büyük çoğunluğunun tercihi ise Antalya oluyor.
Antalya’ya Almanya’dan 1 Ocak-30 Haziran 2017 tarihleri arasında 645 bin turist geldi. Almanya’dan Antalya’ya gelen turist sayısı 2016’ya göre yüzde 24, 2015’e göre ise yüzde 46 düşüş gösterdi.
Bütün bu krizli süreçte, Turizm bakanının AKP iktidarı tarafından 2 yılda 5 kez değiştirilmiş olması da sektöre yaklaşımdaki ciddiyeti göstermesi açısından ayrı bir olgu.

Benzer Yazılar