DOĞA KENT MANŞET SOKAK

Mahalleliye ‘zavallı’ diyen Menderes Türel nefret kustu: “Avuçlarını yalarlar”

Antalya’da mahallenin parkını otopark yapmak isteyen ancak halkın itirazıyla karşılaşan Menderes Türel, kendisine karşı çıkan halkı hedef gösterdi, “Zavallılar bizi engelleyeceklerini zannediyorsa dediğim gibi buradan onlara ekmek yok” dedi

Antalya –  Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet mahallesindeki Göçmen Parkı’nı yeraltı otoparkına dönüştürmek için başlatılan projeye karşı çıkan mahalleliye “pabuç bırakmayacağını” söyledi. “Şarampol Projesi” kapsamında Üçgen ve Cumhuriyet mahallelerinde iki yeraltı otoparkı öngörülüyordu. Giritli Parkı’nın yıkılıp otopark yapılacağını öğrenen mahalleliler tepki gösterince Menderes Türel referandum kararı almıştı. Üçgen ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin katıldığı referandum sonucunda %88,8 otoparka karşı çıkması üzerine projeden vazgeçildiği duyurulmuştu. Buna karşın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Göçmen Parkı’na 31 Temmuz’da parka iş makinaları getirilmişti. Yaklaşık bir haftadır nöbet tutarak inşaatın başlamasını engelleyen mahalleli polis saldırısıyla parktan çıkarılmış, iş makineleri parkta yıkım çalışmalarına başlamıştı. Saldırı sırasında bir kadın yaralanmış, Öğrenci Kolektifleri üyesi bir üniversiteli gözaltına alınmıştı.

DHA’ya yaptığı açıklamada, Gezi Direnişi’ni hatırlatan Menderes Türel, otopark projesine karşı çıkan mahalleli için de Erdoğan’ın Gezi direnişçilerine yönelik sözlerini hatırlatan ifadeler kullandı.

“HİÇ BİRİNE PABUÇ BIRAKMAM”
Halkın “hayır” oyu kullandığı referandumun sadece Giritli Parkı için yapıldığını savunan Menderes Türel, Göçmen Parkı’nda yapılması planlanan yeraltı otoparkına neden karşı çıkıldığını anlamadığını ifade etti: “Üstünü tamamen yine yeşil park yapacağız, oyun alanları olacak, yürüyüş parkurları olacak. Bunun projesini kendilerine de gösteriyoruz. Bunun neyine karşı çıkıyorlar ben anlamadım. Ama eğer amaç Antalya’da bize hizmet ettirmemekse kusura bakmasınlar, ben bunların hiçbirine pabuç bırakmam.”

“AVUÇLARINI YALARLAR”
“Bu projeleri yaptırmayarak mağdur edeceklerini, Antalyalıların hizmetlerini engelleyeceklerini zannediyorlarsa ağır konuşuyorum, avuçlarını yalarlar” diyen Menderes Türel kim olursa olsun projeyi yapacaklarını söyledi. Referandumla açıkça itiraz edilmiş parka otopark yapılmasını engellemeye çalışanların devlet düzenini bozmaya, devletin iş ve işleyişini, hizmetlerini, projelerini engellemeye çalıştığını iddia eden Menderes Türel, “Kusura bakmayacaklar, biz buna müsaade etmeyiz, gereğini yaparız” dedi. Menderes Türel Gezi’yi hatırlatarak “Çünkü Gezi Parkı olaylarında da bunu yaşadık. Gezi Parkı olayında bütün hadise kesilen değil, nakledilen üç ağaç yüzünden çıktı. Bunu bir çevre eylemine dönüştürmek istediler. Maksatları sonradan anlaşıldı.” dedi.

“ZAVALLILARA EKMEK YOK”
Parktaki ağaçların akıbetine dair “Ağaçların hepsini naklederiz ve nereye naklettiğimizi söyleriz” diyen Türel, kamu iradesinden dem vurdu: “Burası kimsenin babasının çiftliği değil, burası bir demokratik devlet düzeni ile işleyen güçlü bir kamu iradesinin bulunduğu bir şehir. O yüzden Antalya’ya hizmet etme noktasında bu zavallılar bizi engelleyeceklerini zannediyorsa dediğim gibi buradan onlara ekmek yok” dedi

REFERANDUM ÖNCESİ NE DEMİŞTİ
Giritli Parkı’nın yıkılmasına karşı tepki gösterilmesi üzerine 30 Mayıs 2017’de basın açıklaması yapan Menderes Türel, tepki gösteren mahallelilere ‘şovmen’ demiş, 3-5 şovmen oradaki halkın hislerine tercüman olamaz, referandumda taraf olmayacağını ve vatandaşın kararına uyacaklarını ve herkesin halkın iradesine saygı göstermesi gerektiğini belirtmişti.

Benzer Yazılar