KENT MANŞET SOKAK

Mustafa Akaydın’dan Menderes Türel’e festival çarşısı sorusu

CHP Antalya Milletvekili ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Festival Çarşısındaki yangınla ilgili, yazılı bir açıklama yaparak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i suçladı.

Antalya –  CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın geçtiğimiz günlerde çıkan yangında büyük zarar gören FEstival Çarşısı ile ilgili yaptığı  açıklamada “Antalyamızın en önemli dinamiklerinden biri olan FESTİVAL ÇARŞISI ‘nın ihmaller sonucunda yanmış olmasından dolayı büyük üzüntü duydum. Zaten ekonomik olarak can çekişen Festival Çarşısı esnafı maalesef bu yangınla tamamen bitme noktasına gelmiştir. 13 yıl önce esnafımızı sürgün edenleri, gelen feryat mektuplarını bile göz ardı edenleri ve ihmalleri sonucunda yangına sebebiyet verenleri kınıyorum. Halkın ihtiyaçlarını karşılama ve yararını gözetme sorumluluğuna sahip olması gereken bir belediyenin ve yöneticilerinin bu konuda ne gibi ihmalleri olduğunu sorgulamak takdir edersiniz ki görevimdir. ” dedi

Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel’e bir takım sorular yönelten Mustafa Akaydın, bu soruların takipçisi olacağı belirtti.

1. 13 yıl önce yerlerinden ettiğin Festival Çarşısı esnafımızı neden bugüne kadar kalıcı dükkanlarına taşımadın?

2. Benim Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde Festival Çarşısı esnafının tam onayını alarak hazırlattığım ve 9 Ocak 2014’te ihalesini yaptığım FESTİVAL ÇARŞISI projesini hangi gerekçeyle iptal ettin? Bu ihaleyi iptal etmeseydin eğer, şu anda Festival Çarşısı esnafı Türkiye’nin en modern çarşısında ekmeğini kazanıyor olmayacak mıydı?

3.Festival Çarşısında bulunan Zabıta Karakolu’nu neden kaldırdın?

4.Festival Çarşısı özel güvenlik ve temizlik ekibinin görevine neden son verdin?

5. Festival Çarşısı’ndaki güvenlik ve zabıta hizmetlerini iptal edip, Festival Çarşısı’nı şehrin göbeğinde metruk bir alan haline getirerek esnaf için nasıl bir ” İYİ GELECEK ” hayal ettin?

6. Kaderine terk ettiğiniz Festival Çarşısı esnafının bizzat size gönderdiği feryat mektuplarını neden görmezden geldin, esnaflarımızın görüşme talebini neden reddettin?

7. Tamamen güvenliksiz ve başıboş bıraktığın Festival Çarşısında esnaflarında korkulu rüyası olan hırsızlık olaylarından dolayı dünya kadar bilgi gelmesine rağmen neden bu bilgileri sümen altı ettin? Yoksa Festival Çarşısı esnafına, çalışanları sürgün ettiğiniz gibi kindar küçük dünyanızda ceza mı kestiniz?

8. Modern bir çarşı projesini iptal ederek, çarşıdaki zabıta karakolunu kaldırarak, çarşıdaki güvenlik görevlilerini işten atarak ve esnafın feryatlarına kulak tıkayarak esnafın düştüğü durumdan vicdanın rahat mı?

Mustafa Akaydın açıklamayı “Esnaf düşmanlığıyla kent yönetilmez. Esnafa kin güderek idarecilik yapılmaz. Esnafa kapılarını kapatarak, esnaf sorunları çözülmez. Esnafın ekmeğiyle oynayarak, o koltukta oturulmaz, keyif sürülmez!… Yok eğer bunlara devam edecekseniz, diyorum ki; unutmayın 2019’a az kaldı.​” şeklinde sonlandırdı

Benzer Yazılar