KENT MANŞET SOKAK

Antalya ulaşımı, otobüsçü esnafın insafına terk edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediye meclisinde yaptığı konuşmada, alınması planlanan 200 otobüs projesini iptal ederek, Antalya’nın ulaşım sorununu esnafın insafına bıraktı

Antalya – Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha önce Antalya’nın 200 adet toplum ulaşım aracı ihtiyacı olduğunu belirterek, önceki meclislerde buna yönelik otobüs alımı için kredi çekmek amacıyla yetki almıştı. Menderes Türel, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Antalya’nın toplu ulaşımının yüzde 15’inin kamunun, yüzde 85’inin özel sektörün elinde olduğunu belirtti

“ULAŞIMDAKİ ŞİKAYETLERİ GİZLEYEMEM”
Menderes Türel, “Esnaf ve halkın mutluluğu için tedbirler alıyoruz. Ulaşım konusunda şikayetlerin çokluğu açık, bunu gizleyemem. Akademisyenler ve uzmanlar ulaşım konusunda yeni hatlar kurulması ve sefer sıklığının artırılması gerektiğini söyledi.

Bize gelen en büyük şikayet ise yolcunun durakta kaldığı idi. Bu konuların çözümünde ise yeni hatlar ve sefer sayısının artırılmasına yönelik bir düzenleme getirdik. Bu düzenlemeyle yeni araçlar ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

“MEVCUT ARAÇLARLA ÇÖZÜLMEZ AMA….”
200 aracın alımına yönelik adımlar attık. Bu süreçte esnafımız Antalya’nın yeni araçlara ihtiyacı olmadığını, mevcut araçlarla bunun karşılanacağını söyledi. 60 milyon liraya yeni araçlar alacaktık, eğer bu araçlar ihtiyacı karşılıyorsa biz de belediye olarak bu yükün altına girmeyiz.

Ama hesaplarımıza göre bu mevcut araçlarla çözülemez ama ulaşım esnafı bu işi çözebileceğini söyledi. Buyrun çözün” dedi.

ESNAF NE DİYORSA YAPACAĞIZ
Esnafın yeni rotasyon planlarıyla kendilerine geleceğini belirten Menderes Türel, “Ne diyorlarsa eksiksiz yapacağız. İnşallah Antalya halkının bu konudaki şikayetlerinde bir azalma olur. Bunu herkesten çok ben isterim.Mevcutla bu iş çözülüyorsa bu belediyenin önceliğidir. Ben de esnafa bir fırsat veriyorum, inşallah çözerler. Bütün hatlardaki sefer sayısını onların önerileri doğrultusunda eksiksiz yapacağız. Başarılı olurlarsa otobüslere gerek kalmaz, başarılı olunmazsa o zaman ulaşım master planı ekibinin çözümünü deneriz” dedi.

Benzer Yazılar