KÜLTÜR-SANAT MANŞET SOKAK

İşçi Filmleri Festivali’ne çağrı

12. İşçi Filmleri Festivali 7 Ekim’de perdelerini Antalyalılara açıyor. Festivalin Antalya düzenleyicileri bugün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Sokakları –  12. İşçi Filmleri Festivali 7 Ekim’de perdelerini Antalyalılara açıyor. Festivalin Antalya düzenleyicileri bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya  Muratpaşa Belediye Başkanı Ümt Uysal’ı temsilen Belediye Meclis üyesi Cem Kotan,  DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, KESK Antalya Şubeler Platformu adına Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç  katıldı.

Disk Akdeniz Bölge Temsilciliğinde düzenlenen açıklamada “Ülkemiz zor günlerden geçiyor ve gerici bir diktatörlük adım adım inşa edilmeye çalışılıyor. Ülkemizde bir korku toplumu bu diktatörlük inşasının olmazsa olmaz bir temeli olarak yaratılmaya çalışılıyor. Yaratılmak istenen korku toplumuna karşı daha fazla cesaret gerektiren günlerdeyiz. Sinemanın ve halktan yana sanatın, bu diktatörlük projesini tek adam rejimini durdurma mücadelesinde halkın aydınlatılmasının önemli bir aracı olarak görüyoruz. İşte bu nedenlerle, 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Antalya ayağı 7 Ekim’de perdelerini aralıyor. İşçi Filmleri Festivali perdelerini bu yıl cesareti bulaştırmak için açıyor!” denildi.

Bu yıl 7 Ekim’de  Meltem Paşa Çarşısı’nda gerçekleşecek olan galada Antalya’da emek ve demokrasi mücadelesine emekleri geçeinsanlara plaket verilecek. Kazım Kızıl’ın yönetmenliğini üstlendiği çocuk işçilerin yaşamlarını ve çalışma koşullarını anlatan “Neredesin Arkadaşım” belgeselinin gösteriminin ardından, Yeni Türkü ve Promete’nin sahne alacağa belirtildi.

 

GÖSTERİMLERİN YANI SIRA PANEL VE ATÖLYE
Festival haftası boyunca (7-14 Ekim) yapılacak 44 film gösteriminin yanı sıra 8 Ekim günü Konyaaltı Cemevi’nde gerçekleşecek Emek Mücadelesi paneline DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan konuk olacak. OHAL, KHK’lar ve Diktatörlüğe Karşı Emek Mücadelesi konulu panelin moderatörlüğünü ise Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç Üstlenecek.
Antalya Sinema Derneği’nin desteğiyle Cep Sahne’de gerçekleşecek Blackmagic Ursa Mini 4K Atölyesi’nin yürütücülüğünü Naci Bürtev Yapacak. Blackmagic Ursa kameranın avantajları, dezavantajları ve özelliklerinin anlatılmasının ardından kamera kullanımına dair uygulamalar yapılacak.

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ
Açıklama “Antalya halkını, tamamen dayanışma yoluyla düzenlenen, sponsor kullanılmayan, bütün gösterimlerin ücretsiz olduğu İşçi Filmleri Festivalimizi izlemeye ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz.”şeklinde sonlandırıldıu

Benzer Yazılar