KADIN MANŞET SOKAK

Antalyalı kadınlardan 25 Kasım öncesi şiddete karşı mücadele çağrısı

Antalyalı kadınlar 25 Kasım öncesi kadına yönelik şiddetle mücadele yöntemlerinin tartışıldığı bir panel gerçekleştirdi. Halkevleri Kadın Sekreteri Gülşah Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı panele üniversiteli kadınlar ve alevi kadınlarda katıldı.

Antalya Sokakları- Antalyalı kadınlar geçtiğimiz hafta sonu (18 Kasım Cumartesi) “Baskıyla,şiddetler,hak gasbıyla kadınları yönetemezsin” diyerek Halkevleri Kadın Sekreteri Gülşah Öztürk’ün katılımıyla panelde buluştu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü öncesi AKP’nin kadın düşmanı politikalarına ve erkek şiddetiyle mücadele yöntemleri üzerine tartışmaların yürütüldüğü panele üniversiteli kadınlar ve alevi kadınlarda katıldı.

Kızılarık Cemevi’nde gerçekleşen panelde konuşma yapan Halkevleri kadın Sekreteri Gülşah Öztürk; 25 Kasım’ın tarihçesinden bahsederek, tarihin her döneminde kadına yönelik şiddetin sürdüğü ve buna karşı mücadele edildiğinin altını çizdi. Devletin kadına yönelik şiddeti engelleyecek yasalar çıkarmadığına, kadın sığınma evlerinin yetersizliğine değinen kadınlar hükumetin ürettiği kadın düşmanı politikalarla birlikte şiddeti engelleyici adımlar atmadığına vurgu yaptı.

 

 

 

 

Panel sonunda ise kadınlar şiddete, hak gasplarına ve kadın düşmanı politikalara karşı tüm kadınları 25 Kasım’da sokaklarda olmaya çağırdı.

Benzer Yazılar