DOĞA MANŞET SOKAK

Tepkiler sürüyor “Sahillerimize sahip çıkalım”

Antalya Sahillerini Koruma Güçbirliği bileşenleri Konyaaltı sahillerin yapılmaya başlanan yıkıma karşı açıklama yaptı

Antalya Sokakları – Antalya Sahillerini Koruma Güçbirliği bileşenleri Konyaaltı sahillerin yapılmaya başlanan yıkımla ilgili “Sahillerimize Sahip çıkıyoruz, uygulamalarınızı durdurun” diyerek sağanak yağışa rağmen basın açıklamamızı gerçekleştirdi.

 

“Boğaçay’ında ÇED Gerekli değil denilerek hukuk çiğnenmiştir” denilen açıklamada “Boğaçay Projesi adı altında, projenin 1. Etabı ve dolayısıyla Konyaaltı Sahili Projesi inşaatı, çayın denize döküldüğü yerden başlanmış ve alana betonlar dökülmeye başlamıştır. Boğaçay proje için; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “ÇED gerekli değildir” denilerek, Antalya halkının rızası olmadan yapılmaktadır. Boğaçay Projesiyle entegre edilmek istenen Konyaaltı yat limanı projesi için ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna yeterli duyuru yapılmadan, bir oldubittiyle ÇED toplantısı yapılmış ve Antalya halkının toplantıya bir biçimde katılımı engellenmiştir.Bütün Antalya’nın kaderini etkileyecek Boğaçay projesi ve Konyaaltı yat limanı projesi, hukuk atlatılarak yapıldığı için halk nezdinde yok hükmündedir ve de hükmü asla olmayacaktır.” denildi.

 

Açıklama “Dünyaca ünlü ücretsiz dünya halklarının yararlandığı sahillerimizi bu talan ve yağmadan kurtaralım. Mutluluk-mutsuzluk, sevinç-keder, acı-tatlı günlerimizle 2017’yi geride bıraktık. 2018 yılının tüm olumsuzluklardan uzak, arzularınızın gerçekleşeceği bir yıl olmasını diler, şahsınız ve ailenizin yeni yılını kutlarım.” şeklinde sonlandırıldı. Ali KELEŞ-Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı

Benzer Yazılar