MANŞET SOKAK

Antalya’dan gözaltılara tepki “TTB’nin yanındayız”

Savaşa karşı barış talebi ile açıklama yaptığı gerekçesiyle saldırıların hedefi olan TTB Genel Merkezine yapılan operasyon ve gözaltılara karşı Antalya’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Antalya Sokakları –  Savaşa karşı barış talebi ile açıklama yaptığı gerekçesiyle saldırıların hedefi olan TTB Genel Merkezine yapılan operasyon ve gözaltılara karşı Antalya’da basın açıklaması düzenlendi.

KESK Şubeler Platformu ve Çağdaş Hekimler tarafından düzenlenen açıklamada gözaltıların derhal serbest bırakılması vurgulandı. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk’ün okuduğu açıklamada “Bugün sabah saatlerinde, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızdan Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonla, TTB’nin 11 Merkez Konsey üyesi gözaltına alınmış, evlerinde, işyerlerinde ve TTB Genel Merkezinde kolluk güçleri tarafından arama yapılmıştır. Bir meslek örgütüne hekimlik mesleğinin gereklerini ifade ettiği için ve doğrudan Cumhurbaşkanı’nın işaretiyle yapılan bu saldırı tüm topluma ve toplumsal muhalefete saldırıdır.” denildi.

Savaşa karşı barış talebinde bulunan TTB’nin yanında oldukları vurgulanan açıklama”TTB’ne yönelik demokrasiyi, hukuku, mesleki-toplumsal hak ve görevleri ayaklar altına alan bu operasyonu kınıyoruz. Bu saldırı karşısında ‘yaşam’ ve ‘barış’ diyen TTB’nin yanındayız. İktidar bu saldırıya derhal son vermeli, TTB Merkez Konsey Üyeleri serbest bırakılmalı ve talimatla açtırdıkları davalar geri çekilmelidir. Topluma adanmış bir mesleğin onurlu TTB Merkez Konseyi üyeleri gibi bizlerde İNSAN YAŞAMINI sağlığı, barışı, demokrasiyi her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ. Hekimlerin görevi yaşatmaktır. Yeminine bağlı kaldığı için hekimler cezalandırılamaz.” şeklinde sonlandırıldı.

Benzer Yazılar