MANŞET SOKAK

KESK: “Barış istemek suç değildir”

Savaşa karşı barış isteyen paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınanlara destek için basın açıklaması düzenleyen KESK Antalya Şubeler Platformu: Savaşa karşı çıkmak ve barışı istemek suç ise biz de bu suçu işliyoruz.

Antalya Sokakları – Aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 10 kişi, savaşa karşı barış isteyen paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. KESK Antalya Şubeler Platformu bugün gerçekleştirdiği açıklamada “AKP’nin iç ve dış politikada yaşadığı sıkışmışlıktan kurtulmak için başlattığı Afrin operasyonu, yoğun ve ‘tek taraflı, propaganda eşliğinde sürdürüyor. İktidar, operasyona gerekçe olarak her ne kadar ‘sınır güvenliğini gösterse de, asıl amacının hem iç, hem de dış politikada yaşanan sorunları geri plana itmek, çeşitli yönlerden sorgulanmaya başlanan hükumetin elini güçlendirmek olduğu çok açık” denildi.

BARIŞ TALEBİ SUÇ DEĞİLDİR
Platform adına Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk’ün okuduğu açıklama “AKP Hükumeti tarafından ülkemizin temel sorunlarını geride bırakmak ve kendi iktidar güvenliğini sağlamak için sürdürdüğü savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış istemek insanlık borcudur bizde kuruluş amacımız olan emek barış ve özgürlük taleplerini dün olduğu gibi bugünde sahip çıkıyoruz. Bu saldırı politikalarında da emekli sendika üyelerimizin dc içinde bulunduğu on kişi savaşa hayır dedikleri ve barışı savundukları için gözaltına alındılar. Arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Savaşa karşı çıkmak ve barışı istemek suç ise biz de bu suçu işliyoruz. Tüm Antalya kamuoyu bilmelidir ki baskılar gözaltılar tutuklamalar bizi yıldıramaz demokrasi talebimizi inançla ve inatla sürdürmeye savunmaya devam edeceğiz.” şeklinde sonlandırıldı

 

Benzer Yazılar