KENT MANŞET SOKAK

Menderes Türel Antalya sahillerini Arap sermayesine vermek istiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya gitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi projeleri tanıtacak.

Antalya – Katar’ın başkenti Doha’da 15-18 Ocak tarihleri arasında bu yıl ikincisi gerçekleşecek fuara Antalya Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. Fuar yalnızca Türkiye’den ve Katar’dan firma, kurum ve kuruluşların katılımına açık.

Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde, “Başkan Türel, dünyanın en büyük yatırım firmalarının katıldığı fuarda, Katar şirketlerini, Katarlı yatırımcıları, Antalya’nın geleceğindeki fırsatları ortaya çıkarmada birlikte çalışmaya davet edecek.  Türel, Kruvaziyer Liman, Boğaçayı Projesi, yat limanı ve marina projeleri, Tünektepe Projesi gibi Antalya’nın değerini artıracak dünya çapındaki projeleri tanıtarak, potansiyellerini anlatacak, cazip yatırım fırsatı arayan Katarlı yatırımcılara “Antalya’ya gelin” diyecek. Başkan Türel, 2 günlük Katar programının ardından Antalya’ya dönecek.” deniliyor.
Menderes Türel 2018 yılı içinde Antalya sahillerini ilgilendiren projelerinin ihalelerini yaparak yap-işlet devret modeliyle Arap-Katar sermayesine vermek istiyor.
Türel’in projeleri Antalya toplumsal muhalefeti tarafından doğanın talanına yol açacağı ve rant projeleri olduğu gerekçesiyle karşı çıkılıyor ve eleştiriliyordu.

Kaynak: https://www.antalya.bel.tr/haberler/turel-antalyanin-mega-projeleri-ve-firsatlarini-katarli-yatirimcilara-anlatacak

Benzer Yazılar