MANŞET SOKAK

Antalya Halkevleri’nden açıklama: Kutay Meriç derhal serbest bırakılmalıdır

Savaşa karşı yaşamı savundukları gerekçesiyle bugün sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alınan 4 kişi arasında bulunan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç hakkında Antalya Halkevleri’nden açıklama yayınlandı.

Antalya Sokakları –   Açıklamada “Halkevleri MYK üyesi ve aynı zamanda Antalya’nın her metrekaresinde kentini, doğasını, memleketini savunan, bunun için mücadele eden arkadaşımız, yoldaşımız Kutay Meriç bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde “Gözaltına alınma gerekçesi olarak “Savaşa karşı çıkmak” gösterilmektedir. Evet, Kutay Meriç savaşa karşı çıkmaktadır. Çünkü Kutay Meriç demek, Kutay Meriç’in mücadelesi demek, Halkevleri mücadelesi demek, memleketi yaşanılabilir, özgür bir ülke haline getirme mücadelesi demektir. Bu yüzden Kutay Meriç savaşa karşı çıkmaktadır. Çünkü bu savaş bu memleketin üzerinde, bu memleketin kaynaklarının, bu memleketin insanlarının haklarının üzerinde diktatörlük kurma sevdalılarının çıkardığı savaştır. Bu savaş kendi iktidarını ancak OHAL’le idare etmeye çalışanların bu yetmediği noktada savaşla kendisini var etme projesidir. Ve iddia edildiği gibi bu savaş “yerli ve milli” değildir. Bu savaş emperyalistlerin mahvettiği Ortadoğu’daki kaosu, kan ve gözyaşını devam ettirmektedir.

Memleketi satanlar, memleketi sevdiğini iddia ederek savaş çıkartanlardır. Ve bunlar memleket için ömrünü mücadeleye adamış Kutay Meriç’i gözaltına alarak onun mücadelesini bastıracaklarını, yılgınlık oluşturacaklarını zannediyorlar. Ancak bu memlekette halkın başını sokacağı yuvası yıkılırken halkın barınma hakkına sahip çıkan Kutay Meriç’tir. Halkın sağlık hakkından mahrum bırakıldığı yerde çıkıp halkın sağlık hakkını savunan Kutay Meriç’tir. Ankara halkı tanır Kutay Meriç’i. Dikmen Vadisi’nden, Mamak sokaklarından tanır. Halkın hakları mücadelesinden tanır. Sever ve sahiplenir Kutay Meriç’i bu halk. Antalya halkı tanır Kutay Meriç’i. Ormanların 2-B yasası adı altında zenginlere peşkeş çekilmesine karşı çıkmıştır çünkü. Antalya’da Kepez halkının barınma hakkı mücadelesine omuz vermiştir çünkü. Konyaaltı Sahili’nin imara açılarak halkın elinden alınmasına karşı mücadele yürütmektedir çünkü. Bu memlekette ayrımcılığa uğrayan herkes tanır Kutay Meriç’i. Alevilere eşit yurttaşlık için mücadele etmektedir çünkü. Memleket tanır Kutay Meriç’i, Antalya’da G-20 adı altında toplanan emperyalistlerin kapısına dayanmıştır. “Bu memleket bizim, bu topraklar bizim!” demiştir. Emperyalizme karşı gelmeyi hamasi nutuklarla değil, eylemiyle gerçekleştirmiştir çünkü.

Kutay Meriç Halkevcidir. Bu memlekete gerçekten sahip çıkanlar da Halkevcilerdir. Memleketin doğasını, kentini talan edenler, inşaat şirketlerine peşkeş çekenler, emperyalistlerin planlarına dahil olma hevesiyle Suriye’de savaş çıkartanlar bu memlekete en büyük ihanet içerisinde olanlardır ve onların karşısında Halkevciler vardır, Kutay Meriç vardır.

Memlekete sahip çıkanlar, Kutay Meriç’e de sahip çıkıyor. Gözaltına alınan arkadaşımız Kutay Meriç derhal serbest bırakılmalıdır.”

 

Benzer Yazılar