KENT SOKAK

“Antalya sahillerini birlikte savunalım”

Konyaatlı Sahili Halkındır inisiyatifi çağrısıyla bugün Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik konferans salonunda halk buluşmasından Lara ve Konyaaltı meclisleri oluşturulması kararlaştırıldı

Antalya Sokakları – Konyaatlı Sahili Halkındır inisiyatifi çağrısıyla bugün Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik konferans salonunda halk buluşması gerçekleşti. Avukat Mustafa Şahin ve Avukat Tuncay Koç’un sunumuyla Boğaçayı, Konyaaltı Sahili Yat Limanı ve Kruvaziyer Limanı projeleri anlatıldı.


Avukat Tuncay Koç konuşmasına 6 gündür gözaltında bulunan Konyaaltı Sahili Halkındır inisiyatifi sözcüsü Kutay Meriç’in mesajını okuyarak başladı. Lara plajının ve aynı bölgede bulunan kent parkını kapsayan büyük bir alanın proje kapsamında ranta açılacağını vurguladı. Sahile 1200 metre dalgakıran yapılacağını söyleyen Tuncay Koç, dalgakıranın akıntıları keseceğini ve denizi kirleteceğini belirtti. Lara sahilinin kumlu yapısı olduğunu söyleyen Tuncay Koç yapılacak tüp geçitinin sık sık bakıma ihtiyacı olacağını belirterek proje toplam bedelinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin  1 yıllık bütçesine denk olduğunu söyledi. Avukat Mustafa Şahin ise konuşmasında Konyaaltı Sahili’nin 1.300 metrelik bölümü geri dönüşümsüz olarak yok olacağını belirtti.

Sunumlardan sonra konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 45 dakikalık uçak yolcuğuğunda Konyaaltı Sahili projesini anlatamadığını söyledi. Konyaaltı Sahilini projelendiren mimarla bir araya geldiğini belirten Niyazi Nefi Kara, yat limanı ve Boğaçayı projesine mimarın da karşı olduğunu dile getirdi.

Meclis önerisinin öne çıktığı tartışamalarda Lara ve Konyaaltı’nda olmak üzere iki meclis oluşturulması kararlaştırıldı.

 

 

Benzer Yazılar