KENT SOKAK

Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç serbest bırakıldı

Antalya’da 13 Şubat’ta gözaltına alınan ve 20 Şubat’ta tutuklanan Halkevleri MYK üyesi Kutay Merinç serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından Sendika.Org’a konuşan Merinç “Halkın faşizme karşı mücadelesini bastırmak istiyorlar ama biz buna boyun eğmeyeceğiz, eğmeyiz de. Devrimcileri susturamazlar” dedi

Antalya Sokakları- 13 Şubat’ta Antalya’da ev baskını ile gözaltına alınan ve Halkevleri’nin “Afrin savaşı diktatörlüğün inşa savaşıdır” başlıklı açıklamasını paylaştığı gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 20 Şubat’ta tutuklanan Halkevleri MYK üyesi Kutay Merinç avukatların itirazı sonucunda serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Sendika.Org’a konuşan Merinç şunları söyledi:

Ülkemiz bir faşist diktatörlük girişiminin zorlu günlerini yaşıyor. “Barış” diyenlere özgürlük diyenlere, herkese karşı, yoğun saldırı altındayız. Halkevleri de bundan nasibini aldı. Benle başlayan Halkevleri’ne yönelik operasyon daha sonra birçok ilde yoldaşlarımın arkadaşlarımın gözaltına alınmasıyla, tutuklanmasıyla devam etti.

Halkevleri’ni, bu faşist baskılarla yıldıramazlar, bu mücadeleye de devam edeceğiz, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bundan da yılmayacağız. Halkın hakları mücadelesinin öncüsü olan Halkevleri’ni susturmak istiyorlar, birçok kentte yapılan baskınlar, tutuklamalar, gözaltılarla halkın hakları mücadelesini, halkın faşizme karşı mücadelesini bastırmak istiyorlar ama biz buna boyun eğmeyeceğiz, eğmeyiz de. Devrimcileri susturamazlar.

Benzer Yazılar