MANŞET SOKAK

Antalya Sahillerini Savunma Meclisi kuruldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı Sahili’ne yapılmak istenen Yat Limanı Projesi ve Boğaçay Projesi’ne karşı harekete geçen Antalyalılar, Antalya Sahillerini Savunma Meclisi kurdu.

Antalya Sokakları – Konyaaltı Sahili Halkındır İnisiyatifi’nin çağrısıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı sahiline ve Lara Plajına yapılmak istenen, liman, Yat Limanı ve Boğaçay’ına suni göl projesine karşı Antalya Sahillerini Savunma Meclisi Kuruldu.

Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, barış imzacısı olduğu için üniversitedeki görevinden ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Suzan Yazıcı ve birçok yurttaşın katılımıyla Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantı, Av. Mustafa Şahin’in projelere karşı yürütülen hukuki süreci ve açılan davalar konusunda bilgi vermesi ile başladı.

Şahin’in ardından, 13 Şubatta gözaltına alınıp tutuklanan ve 28 Şubat’ta serbest bırakılan Konyaaltı Sahili Halkındır İnisiyatifi sözcüsü Kutay Meriç bir konuşma yaptı. Bu zamana kadar gerçekleşen halk buluşmalarından farklı olarak bu buluşmanın mücadele yöntemlerini ve örgütlenmeyi belirlemek üzere gerçekleştiğine dikkat çeken Meriç, imza kampanyasının yüzbinlerce Antalyalıya ulaşıp genişletilerek devam ettirilmesi önerisinde bulundu. Muratpaşa Belediyesi Meclis üyesi Cem Kotan da  bu mücadelenin önemine vurgu yaparak rantçı yağmacı belediyeciliği durdurma çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından söz alan yurttaşlar, projelerin henüz geri dönülemez bir noktada olmadığı ve durdurulabilir olduğunun altını çizdi. 18 Şubat tarihinde gerçekleşen halk buluşmasında alınan meclis oluşturma kararı üzerine, Antalya Sahillerini Savunma Meclisi adıyla meclis çalışmalarına başlama kararı verildi. Toplantıya katılan birçok kişiden imza kampanyasının büyütülerek devam ettirilmesi önerisi gelirken, henüz projeler hakkında bilgi sahibi olmayan yurttaşlar için bilgilendirici bir broşürde hazırlanması karara bağlandı. İmza kampanyası sokak sokak sürdürülerek Mayıs ayı sonuna doğru bitirilecek. 3 Nisan günü meclisin ikinci toplantısını yapması da karara bağlandı.

Benzer Yazılar