SOKAK

Antalya’da arsenikli su protesto edildi

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT’ın sağladığı içme suyu kaynaklarının birinde arsenik çıktığı haberleri üzerine EMEP Antalya İl örgütü ASAT önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya – Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT’ın sağladığı içme suyu kaynaklarının birinde arsenik çıktığı haberleri üzerine EMEP Antalya İl örgütü ASAT önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasında “Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ASAT’ın, Antalya’ya içme suyu sağlayan 5 kuyusundan birisi olan Yeni Köy depoda, belli zaman aralıklarında yapılan Su analizlerinde Dünya ve Türkiye’de makul olarak kabul edilen değerlerin neredeyse %50 fazlası ARSENİK çıktığı ve bu suların Antalya halkına içirildiği bilgisine ulaştık. Bu durum kabul edilemez.” denildi

Açıklamanın sonunda “Muhatabımız büyükşehir belediyesine ve diğer belediyelere görev ve sorumluluklarını hatırlatıyor, ASAT yönetimine, Antalya valiliğine, ülkemizi o halle yöneten ve bunu da başarı sayan iktidara biz demokratik ülke ve bağımsız devlet için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu güne kadar bu arsenikli suyu biz Antalyalılara içiren sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyoruz.” şeklinde belirtildi.

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;  ASAT’ta şube müdürü olarak çalışan personelin ölçümleri için “Bulunan en kötü sonuçları göstermektedir” denilirken, “Ayrıca halkın kullandığı suyun kalitesini denetlemeden sorumlu kurum olan halk sağlığı kurumu tarafından şebeke izleme noktalarından alınan numunelerde de bugüne kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır” ifadelerine yer verildi. Yayımlanan rakamlara yanıt olarak yapılan açıklamada, herhangi bir verinin yer almaması da dikkat çekti.

Öte yandan Antalya’da içme sularıyla ilgili olarak açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş de ASAT’ı verileri açıklamaya çağırmış, “ASAT su kaynaklarında her ay yapmış olduğu su araştırma raporlarında kimyasal ve fiziksel deney sonuçlarını açıklamalıdır” diyen Keleş, “ASAT bunları açıklasın ki, halk olarak Antalya halkının kullanmış olduğu suyun kalitesini ve güvenilirliğini öğrenelim” demişti.

Benzer Yazılar