MANŞET SOKAK

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal’dan dikkat çeken Suriye paylaşımı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal’ın ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye başlattığı saldırı üzerine attığı tweet dikkat çekti.

Antalya Sokakları- Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye başlattığı saldırı üzerine Twitter’dan bir yazı paylaştı. Prof. Dr. Twitter üzerinden paylaştığı yazıda, “Haçlı koalisyonu ABD, İngiltere ve Fransa Suriye’yi vurmaya başladı. Rabbim bu mübarek gecenin hatırına masumların, mazlumların ve müslümanların yardımcısı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Başlatılan üçlü saldırıya Dışişleri Bakanlığı’ndan destek açıklaması gelmişti.

NE OLMUŞTU?
ABD Başkanı Donald Trump, bugün (14 Nisan) sabaha karşı Suriye’ye İngiltere ve Fransa’nın desteğiyle saldırı başlattığını açıkladı. Saldırının nedenini “kimyasal silahların üretim, yayılım ve kullanımına karşı güçlü bir caydırıcılık oluşturmak” olarak açıklayan Trump, “Harekat, Rusya’nın Esad’ı kimyasal silahlardan uzak tutmak konusundaki acziyetinin direkt sonucu” ifadelerini kullandı.

Üçlü saldırının ardından Rusya yaptığı açıklamada, “Önceden planlanmış bir senaryo ortaya kondu. Yeniden, tehdit ediliyoruz. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyarmıştık. Bütün sorumluluk Washington, Londra ve Paris’e aittir” ifadelerine yer verdi.

ANKARA: “YERİNDE BİR SALDIRI”
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.

MUSTAFA ÖNAL TWEETİNİ SİLDİ

Hükümetin ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye saldırısına destek açıklamasının ardından sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamayı öğleden sonra kaldırdı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını tweetleyerek durumu kurtarmaya çalıştı.

 

Benzer Yazılar