MANŞET SOKAK

Antalya’da Filistin halkı ile dayanışma eylemi

İsrail devletinin Gazze sınırında eylem yapan Filistinli göstericilere ateş açması sonucu altmıştan fazla insanın hayatını kaybetmesi ve iki bin kişinin yaralanması tüm yurtta tepkilere neden oldu.

Antalya Sokakları-  İsrail devletinin Gazze sınırında eylem yapan Filistinli göstericilere ateş açması sonucu altmıştan fazla insanın hayatını kaybetmesi ve iki bin kişinin yaralanması tüm yurtta tepkilere neden oldu. Antalya’da da çeşitli sol parti ve kitle örgütlerinin çağrısıyla Attalos meydanında toplanan yurttaşlar İsrailin katliamını protesto etti.

Filistinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından okunan basın açıklamasında:
“ABD emperyalizmi Ortadoğu’yu kendi çıkarları doğrultusunda düzenlemek, siyonist İsrail ile birlikte Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını gasp etmek üzere bir adım daha atmış, ABD Büyükelçiliğini kan banyosu eşliğinde Kudüs’e taşımaktadır.”, “Direnen Filistin halkının yanındayız! ABD emperyalizminin ve siyonist İsrail’in planlarını Ortadoğu halklarının direnişi bozacaktır.” denildi.

AKP iktidarına boş lafları ve kuru efelenmeleri bırakıp somut adım atma çağrısında bulunan eylemciler taleplerini şöyle sıraladı;
“ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar derhal iptal edilmelidir. İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır.
ABD ve İsrail ile bütün ikili antlaşmalar dondurulmalı ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır. Bütün emperyalistlerle birlikte bölge gericilikleri Ortadoğu’dan çekilmeli, bölgenin geleceğine halklar karar vermelidir.”
Sık sık ABD ve İsrail karşıtı slogan atan protestocular şiirlerde okudular.

 

Benzer Yazılar