KADIN MANŞET SOKAK

Antalya Halkevleri: Halkevleri Susturulamaz

Antalya Halkevleri dün sabah şafak baskınlarıyla gözaltına alınan 4 kadın Halkevi  şube başkanı için Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Antalya Sokakları –  Antalya Halkevleri dün sabah şafak baskınlarıyla gözaltına alınan 4 kadın Halkevi  şube başkanı için Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. “Halkevlerini Susturamazsınız” pankartı açan kitle sık sık ‘Yaşasın devrimci dayanışma’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları attı. Açıklamaya çok sayıda parti ve kitle örgütü yöneticisi destek verdi.

Basın açıklamasından önce söz alan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, “Bu ülkede ne zaman faşizm ve baskılar yükselse ilk saldırı hedefleri Halkevleri oldu. 1951’de Demokrat Parti iktidara geldiğinde yaptığı ilk iş Halkevleri’ni kapatmaktır. Bu arada da bir tarih dersi vermiş olalım; ABD ile işbirliği yaparak faşizmi kurumsallaştıran İnönü değil, Demokrat Parti’dir. Yine 1980 faşist darbesinde de ilk hedeflerden birisi Halkevleri’dir. Ne zaman gerici, faşist iktidarlar baskıyı yoğunlaştırsa ilk hedefleri hep Halkevleri olmuştur. Dün arkadaşlarımızın gözaltına alınmasının sebebi bir iki aydır bütün sokaklarda bu krizin bedelini ‘Halk Ödemeyecek’ diye kampanya yürütmeleridir. Türkiye’nin her tarafında  iktidar sahipleri kriz mıriz yoktur deyip işi örtbas etmeye çalışırken bir yandan da krizin bedelini emeklilere ödetmeye çalışmaktadır. Halkevleri sokak sokak mahalle mahalle yoksul halkı krizin bedelini ödememeleri konusunda uyarmaktadırlar. Halkevleri ne zaman demokratik hedeflerle sokağa çıksa etkinlik yapsa bedeli bu oluyor. Bugünde hedef seçtikleri özellikle 4 kadın arkadaşımızdır. Kadınları yıldıramazlar. Kadınlar Halkevleri’nin dinamik gücü olduğu gibi Türkiye’nin de dinamik gücüdür. Kadınlar nerede bir örgütün başına geçtilerse nerede mücadelenin başına geçmişlerse o mücadele başarıya ulaşmıştır.’ şeklinde konuştu. Kutay Meriç konuşmasının sonunda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticisi Atakan Eren’in bu sabah gözaltına alınmasına da tepki gösterdi. Kutay Meriç Atakan Eren’in derhal serbest bırakılmasını dile getirdi.

“KRİZİN FATURASINI HALKA ÖDETEMEZSİNİZ”
“Halkevleri halkın örgütüdür. Milyonların taleplerini susturamazsınız. Krizin faturasını halka ödetemezsiniz” diyerek basın metnini okumaya başlayan Rabia Gönenç ‘Ülkeyi tarihinin gördüğü en büyük ekonomik krizlerinden birine sürükleyen siyasal iktidar, krizin faturasını halka kesmek iktidarını kurtarmak için halkı örgütsüz kılmaya, milyonların taleplerini bastırmaya uğraşıyor. 86 yıllık halk örgütü olan Halkevleri’ne yönelik saldırıda bu çabanın bir göstergesidir”dedi.

“HUKUKA AYKIRI OPERASYON”
Rabia Gönenç, “Ankara’da bulunan şube ve şube başkanlarına yönelik dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen hukuka aykırı operasyonla; Eryaman, Keçiören, Tuzluçayır, Mutlu, İlker Halkevi Şube Başkanlarının evlerinde arama yapılmış  ve 4 Şube başkanımız Şenay Yılmaz Güner,  Dilara Doğanbaş, Kıymet Şebnem Yar, Seher Gümüşay; halkın hakları kadın özgürlüğü için mücadele eden 4 kadın şube başkanımız gözaltına alınmıştır” ifadelerinde bulundu.

Rabia Gönenç, “Hukuksuz mühürlemelerle Halkevleri’nin halkın içinde halkla birlikte var ettiği mücadeleyi durduramayanlar bir kez daha harekete geçmiştir” ifadelerine değinerek mücadeleyi bırakmayacaklarını dile getirdi.

“EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ ÖRGÜTLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Halkevleri’nin susturulamayacağını söyleyen Rabia Gönenç, “Halkevciler, sokak sokak, meydan meydan ‘köle değiliz’ diyen işçinin, özgürlük isteyen kadınların, insanca bir yaşam ve insanca bir çalışma koşulları isteyen tüm emeklilerin eşitlik ve özgürlük mücadelesini örgütlemeye devam edeceğiz. Faşizmin ve sermayenin karşısına örgütlenerek çıkacağız” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

 

Benzer Yazılar