KENT MANŞET SOKAK

Menderes Türel yat limanına doymuyor

Antalya Kundu bölgesinde yapılacak olan Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi için Kundu esnafı ile bir araya gelen AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel, Acısu-Kopak Çayı’nın içine yat limanı yapacağını söyledi. 

Antalya Sokakları – Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kundu Esnaf Koruma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Kundu’ya yapılan ve yapılacak projeleri anlatan Türel, Lara-Kundu bölgesinde kruvaziyer liman ve yat limanı çalışmaları olduğunu anlattı.

Acısu-Kopak Çayı’nın içini yat limanı haline getireceklerini belirten Başkan Türel, “Şu anda sazlıklar, mezbelelikler tamamen kalkıyor. Nehrin içini denizden girişle yat limanı haline dönüştürecek, Venedik’ten daha güzel hale getireceğiz. Şu anda da Ulaştırma Bakanlığı ile mutabakatını sağladık.” dedi.

PROJE DETAYLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMIYOR
Daha öncesinde Lara Plajı batı ucundaki halk plajına yapılacağı belirtilen Kruvaziyer Limanı projesi içine, yat limanı yapılacağı biliniyordu. Antalya Büyükşehir Belediyesi web sitesinden yapılan son açıklamada ise yat limanı Lara Plajları doğu kanadında kalan Acısu-Kopak Çayı mevkinde  yapılacağı belirtildi. Detaylı planı kamuoyu ile paylaşılmayan projenin değişip değişmediği ise bilinmiyor.

Gerek Boğaçayı gerekse Lara Plajı ve Kundu bölgesinde yapılacağı söylenen bu projelerin hiçbir taliplisi de yok. Boğaçayı Projesi ihale edilmiş ancak tek bir taliplisi çıkmamıştı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaçayı etrafında ihaleye söz konusu arsaların emsal değerleri 20 den 30’a yükseltildi. Daha çok konut yapılmasının önü açılarak bir daha ki ihalede talip çıkması hedefleniyor.

Benzer Yazılar