KADIN MANŞET SOKAK

Sezgi Kırıt davası: “Adelet yıkıldı, öldü”

Antalya’da Ağustos 2009’da evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan, daha sonra uyuşturucu verilip tecavüze uğrayıp öldürüldüğü öğrenilen Sezgi Kırıt davasında sanıklar 1 ila 5 yıl arası ceza aldı.

Antalya-  Antalya’da Ağustos 2009’da evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan, daha sonra uyuşturucu verilip tecavüze uğrayıp öldürülen ve Isparta’nın Gönen ilçesi Koçtepe köyünde arı kovanlarının arasında bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt davasında, İstinaf Mahkemesi’nin 3 sanığa 1 ile 5 yıl arasında ceza verilmesinin ardından Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı,”müddeti muhafaza” istedi. Başsavcılık, “verilen kararın cumhuriyet savcısı mütalaasına aykırı olması” nedeniyle kararın temyiz edileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz Cuma günü görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar ve Osman Küçük ile Sezgi Kırıt’ın annesi Hanife, babası Hasan, ablası Sevgi Kırıt ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Emine Karpi’nin ise rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmadığı açıklandı.

Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Emine Karpi’ye ‘delilleri yok etme’ suçundan 4 yıl, ‘evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu’ndan 1 yıl hapis cezası verdi. Sanık Mehmet Mutlu Kurtlar, ‘evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu’ndan 1 yıl hapis cezası aldı. Sanık Osman Küçük ise ‘evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu’ndan 1 yıl, ‘reşit olmayanla cinsel ilişki suçu’nu işlediği için de 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanıkların gözetim ve tutuklulukla geçen süreleri cezalardan mahsup edilmişti.

KARAR YARGITAY’A TAŞINACAK
Sezgi Kırıt’ın nasıl öldüğüne dair hiçbir sorunun cevabının bulunmadığını ifade eden Önder, “Türk adaleti bugün mülkün temeli olamadı. Bugün adalet yıkıldı, öldü. Eğer bir çocuğa uyuşturucu verilip tecavüz edilip öldürdükten sonra cezanın beraat olacaksa adalet ölmüş. Müvekkillerimden vekalet ücreti tahsil edildi” dedi. Önder, karara itiraz edeceklerini ve Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi

Benzer Yazılar