KADIN MANŞET SOKAK

Antalyalı kadınlar şiddete karşı yürüdü

Antalya’da kadınlar  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Antalya Sokakları – Antalya Kadın Platformu çağrısıyla Güllük Aydın Kanza Parkı’nda toplanan kadınlar buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Renkli görüntüler oluşturan kadınlar  sık sık ‘Yaşasın Kadın Dayanışması’ sloganı attı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada “Bildiğimiz gibi AKP’nin aileyi korumayı önceleyen politikaları “kadın’ adının bakanlık başta olmak üzere pek çok yerden çıkarılmasıyla sonuçlandı. Yeni rejime uyum çerçevesinde kurulan, adını bile söylemekte zorlandığımız yeni torba bakanlığın da tıpkı “Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı” gibi kadınların gerçek sorunlarına çözüm üretmek niyetinde olmadığını geçmiş 16 yıllık pratikten biliyoruz.” denildi.

Açıklama “Özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, kadın mücadelesine yönelik saldırıları; bizlere reva görülen bu düzeni kabul etmiyoruz! Sözümüzü örgütleyebilme, yan yana gelme ve hayatı değiştirme iradesinde ve iddiasındayız. Her türlü şiddetin son bulduğu, tacizin tecavüzün, istismarın, kadın cinayetlerinin, savaşın olmadığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış ve huzur içinde yaşamak hakkımız. Yaşasın Kadın Dayanışması!” şeklinde sonlandırıldı.

 

Benzer Yazılar