MANŞET SOKAK

Kırcami imar planı, iptal!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/25.000 ve 1/5000 ölçekli Kırcami Bölgesi İmar Planlarının, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nce iptal edildiği açıklandı. Üst planlar iptal edildiği için Muratpaşa Belediyesi tarafından, 4 yıldır yapılan 1/1000’lik plan ve parselasyon planı da dayanaksız kaldığı için iptal edildi

Antalya – Kırcamili vatandaşların beklentileri bir kez daha sekteye uğrarken, Muratpaşa Belediyesi’nin 4 yıldır yürüttüğü plan da engele takıldı. Plan iptal olunca akıllara, davada karar çıkmadan çok kısa bir süre önce ilgili mahkemenin 3 hakiminin birden değişmesi ve Santral bölgesindeki yandaş Suryapı projesi ile arz edilen binlerce konutun satılamamış olmasının bir bağlantısının olup olmadığı geldi.

CHP MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI HASAN ŞAHİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Basına ve kamuoyuna sundukları yazılı açıklamada Hasan Şahin, ‘’Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı; Kırcamili vatandaşlarımızın ve 1/1000’lik plan ve parselasyon planını yapmak için 4 yıldır olağanüstü gayret gösteren Muratpaşa Belediyemiz’in mağduriyetinin giderilmesi için göreve davet ediyoruz.’’ açıklamalarında bulundu.

Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyelerinin son aşamaya getirdiği planlamaları iptal etmesinin ardından Türel, Sosyal Medya hesabından  açıklama yaptı.

Mahkemenin kararının nihai karar olmadığını söyleyen Menderes Türel ” Kırcami planlarının iptal kararı nihai karar değildir. Hukuki süreç tükenmemiştir. İstinaf Mahkemesi’ne itiraz ederek halkımızın bu konudaki sorununu çözmek adına gerekli çalışmaları yürütüyoruz.” dedi.

Benzer Yazılar