DOĞA KENT POLİTİKA SOKAK

100.yıl alanı kurtuldu(mu)?

Antalya kamuoyunun 100. Yıl alanı olarak bildiği Falez Otel ve Devlet Hastanesi karşısındaki 40 bin metrekarelik arsanın ticaret ve turizm alanı olmasına yargıdan dur kararı çıktı. Kırk dönümlük alan ‘Millet Bahçesi’ olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ziyaretinde imar planında semt spor sahası olan 100. Yıl spor alanı yanında yer alan 473 milyon lira değerindeki arsanın; park, bahçe, spor alanı, yeşil ve çevreci bir proje yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne ücretsiz olarak tahsis edileceğini açıkladı.

Muratpaşa belediyesi ve meslek odaları tarafından alanın ticaret merkezi yapılmasına karşı çok sayıda dava açılmıştı. Muratpaşa belediyesinin açtığı dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın söz konusu tahsis kararını almasında meslek odalarının sivil toplum kuruluşlarının verdiği mücadelenin de ayrıca etkili olduğunun altını çizen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Meslek odalarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu kararı bir ticari alanlar pişmanlığı olarak da algılıyor, bir pişmanlık ifadesi olarak görüyoruz…her ne isim altında olursa olsun, kamuya yeniden kazandırılacak olmasını, halka açık bir düzenlemeyle kamusal yaşamın parçası haline getirilmek istenmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Önüne gelen her yeri ticari alana dönüştürme huyundan vazgeçilmeli”dedi.

“Millet Bahçesi” ve bedava kek çay verilecek kıraathane projesi AKP’nin 24 Haziran seçimleri öncesi en önemli iki vaadiydi. Kentlerdeki yeşil alanların yapılması bile AKP’nin icazetine ve propagandasına maruz kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Millet Bahçesi’nin seçimlerden önceye yetiştirilmesini planlıyor.

100.yıl da ki arazinin ticaret merkezi yapılmaktan kurtularak “Millet Bahçesi” yapılması kent savunucularına buna da şükür dedirtti.

antalyasokakları

Benzer Yazılar