KENT MANŞET SOKAK

Türel’e kötü haber: Antalya’ya gelen kruvaziyer gemisi sıfırlandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in projeleri arasında yer alan Lara Plajı’na kruvaziyer limanı için kötü haber. Bu yıl Antalya limanına gelen kruvaziyer gemisi sayısı sadece üç.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in projeleri arasında yer alan Lara Plajı’na kruvaziyer limanı için kötü haber. Bu yıl Antalya limanına gelen kruvaziyer gemisi sayısı sadece üç

Antalya Sokakları Özel- Menderes Türel’in Antalya sahillerine yapmayı düşündüğü projelerin akıl dışı olduğu gerçeği her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Lara Plajı’nın bir buçuk kilometrelik bölümünü halka kapatıp kruvaziyer limanı yapmayı düşünen Menderes Türel, plajı yok etmekle kalmayıp aynı zamanda ihtiyaç olmayan bir projeyi Antalya’ya dayatmaktaydı. Mevcut Antalya Limanı çok sayıda büyük kruvaziyer gemisini ağırlama kapasitesinde.

2013 yılında kruvaziyer turizmi açısından Türkiye’nin en çok gemi ve yolcu ağırladığı bir yılda bile Antalya’ya 64 gemi ile 163.575 yolcu gelmişti. Geçen yıl ise 11 gemi ile 40.301 turist ağırlayan Antalya’ya bu yıl ise 3 gemi ile 7.656 turist geldi.

Ülkemizdeki kruvaziyer turizmi son altı yıldır sürekli olarak irtifa kaybetmekte. Zengin batılı turistlerin katıldığı bu turizm türü terör ve savaş tehditleri nedeniyle Yunanistan’dan daha doğuya gelmek istemiyor.

Yap işlet devret modeli ile yaptırmayı düşündüğü liman projesi için Expo Katar 2018’e katılan Türel, Arap yatırımcı aramıştı.

Geçen yılın hesabına göre bir milyar Türk lirası tutarındaki projenin ülkemizin yaşadığı ekonomik krizden sonra ne kadar tutacağı ise bilinmiyor.

Benzer Yazılar