MANŞET SOKAK

Alevi örgütlerinden CHP’ye uyarı

Pir Sultan Abdal kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya şubeleri yaklaşan yerel seçimlerle ilgili CHP’ye uyarı niteliğinde bir açıklama yayınladı.

Antalya Sokakları- Pir Sultan Abdal kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya şubeleri CHP’nin yerel seçimlere dair tutumunu eleştiren, uyarı niteliğinde bir açıklama yayınladı. Açıklamada CHP Antalya il yönetiminin ve seçim komisyonun hazırladığı raporun kentin gerçekliğini yansıtmadığı, CHP’nin seçim sürecindeki genel tavrı, parti içindeki Alevilerin kurumsal herhangi bir bağlarının olmadığı gibi birçok noktaya vurgu yapılarak , “Tavrımız kesin ve net olacaktır” denildi.

“CHP BAŞKAN ADAYLIKLARI VE MECLİS ÜYELİKLERİ KAVGASININ TARAFI OLMUŞTUR”
Yayımlanan açıklamada Antalya’nın demokrasi ve barış kenti olması yolunda çaba gösterilmesi ve sorumlulukların kabul edilmesi gerektiği belirtilirken CHP’ye, tavrının dışa dönük ve birleştirici olmadığı eleştirisinde bulunuldu. “Bunun yerine içe dönük, parti içi başkan adaylıkları ve meclis üyelikleri kavgasının tarafı olmuştur. Açıklama“Bu içe kapanma nedeniyle, toplumsal kesimler ve kurumlarla diyalog kurmamıştır” diyerek CHP’nin seçim sürecindeki tavrı eleştirilirken, seçim komisyonu raporuna da değinildi. Akdeniz Seçim Komisyonu’nun tarih ve programlarının duyurulmadığı, komisyonun çıkardığı raporun sağlıklı bir Antalya analizi yapamadığı dolayısıyla kentin gerçeklerinden uzak bir rapor oluştuğu vurgulandı.

“SEÇİLECEK BAŞKANLAR KADAR MECLİS ÜYELERİ DE ÖNEMLİ”
Belediye Meclis üyelerinin önemine dikkat çekildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2014 yerel seçimlerini hatırlayacak olursak; azınlıkta kalan mevcut Büyükşehir meclisinin kısa sürede nasıl çoğunluğu sağladığı unutulmamalıdır. Belediyeleri sadece başkandan ibaret görme anlayışından kaynaklanan, bu vahim tablodan ders çıkarılmalıdır. Belediye meclis üyelerinin sağlam siyasal duruşlarının olması, kent yönetimine katkı sunacak yeterli donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Denenmiş, başarılı, sicili temiz tecrübeli belediye meclis üyeleri yeniden değerlendirilmelidir.”

“KURUMSAL YAPILARIMIZ YOK SAYILMAKTADIR”
CHP içerisinde siyaset yapan Alevilerin herhangi bir kurumsal bağ ve ilişkisinin bulunmadığını altını çizen kurumlar bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Alevilerin kurumsal yapılarının görmezden gelindiğini aktardılar. “Demokratik katılım konusunda samimi ve pratik adımlar atılması gerekir” diyen aleviler açıklamaya şöyle devam etti:
“Parti içinde bireysel olarak siyaset yapan, alevi kimlikli insanların, hiçbir kurumsal bağ ve ilişkisi olmaksızın alevi temsiliyeti kontenjanından önümüze konması kabul edilemez. Bu her şeyden önce kurumsal yapılarımızı görmezden gelmek, yok saymaktır. Faydacı ve istismarcı siyaset anlayışın sonuçları ortadır. Bu sonuçların sabıkasının vebalini, pişkince kurumlarımıza mal edilmeye çalışılması ise dramatik, aynı zamanda ironiktir. Tavrımız net ve kesin olacaktır. Kimseden özel bir şey istemiyoruz; vereceğimiz emeğin, mücadelenin hakkını almak ve sözünü söylemek istiyoruz. Alevileri oy deposu olarak gören, Alevi kurumlarını arka bahçeleri sayanlar büyük bir yanılgı içindedirler. Sonuç olarak sözde demokratik katılım ve birlikten yana gözükmek yetmez, bunun samimi ve pratik adımlarını atmak gerekir. Bunun yolu da eşitlikçi temsiliyet hakkından ve demokratik güçlerin birliğinden geçer.”

1 Comment

Benzer Yazılar