KENT MANŞET SOKAK

Antalya Barosu’ndan ”Tehlikedeki Avukatlar Günü” konferansı

Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından ”Tehlikedeki Avukatlar Günü” başlıklı konferans düzenlendi. İstanbul Barosu üyesi Av. Kemal Aytaç ve Antalya Barosu üyesi Av. Münip Ermiş’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa çok sayıda avukat ve aktivist katıldı.

Antalya Sokakları Özel-  Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından
”Tehlikedeki Avukatlar günü” başlıklı konferans düzenlendi. İstanbul Barosu üyesi Av. Kemal Aytaç ve Antalya Barosu üyesi Münip Ermiş’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta adalet nöbetinden, baskılar karşısında avukatların deneyimlerine ve neler yapılabileceği konuşuldu.

HERKES İÇİN ADALET

OHAL ile baskı ortamının arttığı bir süreçte adalet istemiyle kendi pratiğinden ortaya çıkan Adalet Nöbetine değinen Av. Kemal Aytaç, klasik yöntemler dışında her kesimden insanında kendini ifade ettiği bir dinamiğin yakalandığından bahsetti. Bir araya gelişin devamlılığında kadın avukatlarının gösterdiği mücadeleye vurgu yapan Av. Kemal Aytaç, seksen beş hafta süren nöbette dayanışmanın ve sürekliliğin önemine vurgu yaptı.
Baskı ortamını geriletmek için doğru araçların kullanılmasının önemli olduğunu söyleyen Kemal Aytaç, bu süreçlerde barolara sorumluluk düştüğünü ve herkesin onurlu bir mücadele eksininde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

HAK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ISRARLA SÜRER

Baskı ve şiddetin hakim olduğu iktidara karşı ilk hedefin avukatlar olduğuna değinen Av. Münip Ermiş, mücadelenin devam edeceğini ve baskıların mücadelenin dirençliliğini arttırdığını dile getirdi. OHAL süreciyle birlikte avukatlara karşı saldırıların arttığını, Türkiye’de siyasi avukatlık yaptığı için tutuklanan avukat sayısındaki artışa dikkat çeken Münip Ermiş, özellikle genç avukatların birbirleriyle temaslarını arttırmalarını ve dayanışmayı büyüterek baskı ortamına karşı beraber hareket etmelerini dile getirdi.

Adalet Nöbetinin her ay farklı şehirlerde devam edeceğini, mesleki mücadeleyi büyüterek baskı ortamını gerileteceklerini dile getirdiler. Katılımcılarında katkılarıyla yapılan soru-cevap kısmından sonra konferans sona erdi.

Benzer Yazılar