EMEK MANŞET SOKAK

Genel-İş Antalya Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Antalya Şubesi 8. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile girilen seçimin sonucunda Cemal Aybar yeniden başkanlığa seçildi.

Antalya- DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Antalya Şubesi 8. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile girilen seçimin sonucunda Cemal Aybar yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurula DİSK genel Başkan Yardımcısı Cemal Poyraz, Disk Genel-İş Araştırma Daire başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca katıldı. Şube Başkanı Cemal Aybar geçmiş dönem yaptıkları etkinlik ve çalışmaları aktardıktan sonra yaptığı konuşmada “En büyük iş güvencemiz olan bizden önceki nesillerin bedel ödeyerek kazandığı ve çocuklarımızın emaneti, namus olarak gördüğümüz Kıdem Tazminatlarımız, Asgari Ücretin daha da düşürülmesini sağlayacak olan bölgesel asgari ücretin uygulamaya konulması” ifadelerine yer verdi.

Cemal Aybar konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Taşeronlaşmanın kolaylaşmasını, her alanda yaygınlaşmasını ve sıradanlaşmasını sağlayacak yeni hak kayıplarının devreye sokulması, esnek çalışma, kişinin iş seçme iradesinin Özel İstihdam Bürolarına devrinin sağlanması, kadınların çalışma hayatından uzaklaştırılması, kayıt dışı istihdamın kanıksatılması, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin işverene bir külfet olarak görülüp insanın hiçe sayıldığı kölelik uygulamalarına, bizlere yeniden zorunlu olarak dayatılan ve muhtemelen (İşsizlik Fonunda olduğu gibi) sermayenin kullanımına sunulacak (BES) Bireysel Emeklilik Sigortasına karşı her zamankinden daha kararlı mücadele vermenin en temel görevimiz olduğunun bilincindeyiz.”

“YAPILACAK OLAN YEREL SEÇİMLERDE TAVRIMIZ NETTİR”
Genel-iş sendikasının ana faaliyet ve örgütlenme alanının belediyeler olduğunun altını çizen Cemal Aybar Mart ayın gerçekleşecek yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.”Yerel seçimlerde tavrımız nettir” diyen Cemal Aybar seçim tavırlarına dair şu açıklamada bulundu: “Öncelikle, İşimize aşımıza kan doğrayanlardan hesap soracağız. Çünkü yaşatılanları unutmadık! Unutturmayacağız! Ama İşçiden, emekçiden yana olan, emek dostu, halktan, haklıdan yana duranlarla kol kola omuz omuzayız.”

CEMAL AYBAR BAŞKANLIĞINDA ÇALIŞMALARA DEVAM DENİLDİ
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Turizm İş Sendikası, KESK-Eğitim Sen Başkanı Kadir Öztürk, Tüm Bel Sen İlhan Karakurt, önceki dönem CHP milletvekili Mustafa Akaydın, DİSK Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Belkis Özgen ve çok sayıda işçi katıldığı genel kurul sonucunda yeni yçnetim şu isimlerden oluştu: Cemal Aybar, Vedat Küçük, Veli Yaman, Mehmet Kara ve Mustafa Altun.

Benzer Yazılar