EĞİTİM GENÇLİK MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

İletişim Fakültesi’nde öğrencilere sansür dayatması

Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya şubesi, İletişim Fakültesi öğrencilerinin haberlerine fakülte yönetimi tarafından sansür uygulandığını duyurarak, uygulamayı kınayan ve son bulmasına yönelik bir açıklama yayınladı.

Antalya Sokakları- Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi yönetiminin öğrencilerine, Gazeteci İsmail Saymaz ve CHP eski Milletvekili Barış Yakardaş’la yaptıkları, akilhaberajansi.net adlı internet sitesinde yayımlanan röportajları nedeniyle sansür uyguladığını duyurdu. Açıklamada fakülte yönetiminin aynı zamanda AKİL Haber Ajansı’nın faaliyetlerini durdurduğu belirtilirken bu uygulamaların son bulması için çağrı yapıldı.

Yapılan açıklamada Akdeniz Üniversitesi iletişim Fakültesi iki öğrencinin İsmail Saymaz ve Barış Yakardaş’la yapıp akilhaberajansı.net sitesinde yayımladıkları röportajların aynı hafta siteden kaldırıldığı bildirildi. Fakülte Dekanı Ahmet Ayhan’ın AKİL Haber Ajansı’nın faaliyetlerini durduğu, sitedeki sonra yayımlanan haberin 4 Kasım 2018 tarihli olduğu açıklamada yer alan bilgiler arasında.

Gazeteci yetiştiren bir kurumun öğrencilerine uyguladığı sansürün kabul edilemez olduğunun ve karşı koyulması gerektiğinin altı çizilen açıklama şu ifadelerle devam etti: ” Gazetecilerin mesleklerini icra ederken dolaylı yollardan sıkça karşılaştıkları sansürün, gazeteci yetiştiren bir kurumda doğrudan uygulanması kabul edilir bir şey değildir. Sansür, sadece gazetecilerin değil toplumun tüm kesimlerince karşı durulması gereken bir olgudur. Gazetecilik eğitiminde sansürün tarihsel seyri ve sansüre karşı mücadelelerin anlatılması beklenir. Egemen sınıfın gerçeklerin üzerini örtmek istemesinin iyi bir şey olmadığı, hoşgörüyle karşılanamayacağı öğretilmelidir. Hal bu iken Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, sansürü kendi öğrencilerine uygulamalı olarak dayatamaz! Dekanlığı bu yanlıştan dönmeye ve geleceğin onurlu gazeteci adaylarına kötü örnek olmaya son vermeye çağırıyoruz.”

Benzer Yazılar