LGBTİ MANŞET SOKAK

Kaos GL’den Antalyalı hukukçulara LGBTİ+ semineri

Kaos GL tarafından ”LGBTİ+ 101 Temel Kavramlara Giriş” başlıklı seminer düzenlendi. İzmir Barosu üyesi ve Kaos GL Koordinatörü Av. Kerem Dikmen’in yürütücülüğünde gerçekleşen seminere çok sayıda avukat ve aktivist katıldı.

Antalya Sokakları Özel- Kaos GL tarafından LGBTİ+ haklarına ilişkin temel kavramların konuşulduğu seminer düzenlendi. İzmir Barosu üyesi ve Kaos GL Koordinatörü Av. Kerem Dikmen’in yürütücülüğünde Antalya Barosu’nda gerçekleşen seminerde Kaos GL’nin kuruluş ve işlevine, biyolojik cinsiyet, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim farklılıklarına, ülkelerin toplumsal cinsiyete yaklaşımlarına, düzenlenen yasalara değinildi.

KISACA KAOS GL
1990 yılında Türkiye’de LGBTİ+ hareketinin dernekleşme ihtiyacına dair diyalogların başladığını belirten Av. Kerem Dikmen, Temmuz 2005 yılında derneğin kurulduğunu aktardı.

Katılımcılara derneğin amacına dair bilgiler veren Av. Kerem Dikmen, LGBTİ+’ların hayatın her alanında cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edebilmesi yönünde yardımcı olacak kültür, eğitim, sanat, spor faaliyetlerini yürüttüklerini ve bu çerçevede yürütenlere maddi ve manevi destek sağladıklarına değindi.

”CİNSEL YÖNELİM TERCİH DEĞİLDİR”
Biyolojik cinsiyet (ikili cinsiyet),cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği farklılıkları üzerine bilgiler veren Av. Kerem Dikmen bu kavramlara dair yerleşmiş yanlış bilgilerin olduğunu, bunların günlük diyaloglara yansıdığına değindi.

Toplumsal cinsiyet başlığında ise toplumsal cinsiyet rollerinin kadınlar üzerindeki inşaası, TV dizileri ve filmler üzerinden örneklendirilerek açıklandı.

YASALAR TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLAR MI?
Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğine dair yasaların olmadığına vurgu yapan Av. Kerem Dikmen diğer ülkelerin cinsiyet eşitliğine dair yaklaşımlarını yapılan araştırmalarla örneklendirdi.

Ayrımcılık karşıtı yasalardan bahseden Av. Kerem Dikmen, cinsiyet geçiş sürecine dair pratiklerden bahsetti. Katılımcıların katkılarıyla yapılan soru-cevap kısmından sonra seminer sona erdi.

Benzer Yazılar