MANŞET SOKAK

Katledilişinin 22. yıldönümünde Metin Göktepe Antalya’da anıldı

Haber takibi sırasında polislerin işkencesiyse katledilen gazeteci Metin Göktepe katledilişinin 22. yılında Antalya’da anıldı.

Antalya Sokakları- Cezaevi’nde öldürülen iki kişinin cenaze törenini takip ederken polislerin işkencesiyle katledilen gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 22. yılında Antalya’da anıldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi’nin çağrısıyla, parti ve kitle örgütlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş Kapalıyol’da bulunan Attalos Meydanı’nda bir araya geldi. Metin Göktepe’nin fotoğraflarının ve “Özgür Basın, Özgür Ülke” , “Metin Yaşıyor, Evrensel Yazıyor” ifadelerinin yer aldığı dövizler taşınan eylemde sık sık ” Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor”, ” Özgür Basın Susturulamaz” sloganları atıldı.

Evrensel Gazetesi Antalya Muhabiri Mahir Doğan yaptığı açıklamada bugüne kadar katledilen 79 gazetecinin davasında ceza alan faillerin sayısının azlığına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

“Metin’i öldüren polislerden 5’i bir buçuk yıl cezaevinde yatıp çıktı. Türkiye’de öldürülen diğer gazeteciler bu kadar şanslı da değildi. Sabahattin Ali, Uğur Mumcu, Musa Anter, Hrant Dink gibi katledilen 79 gazeteci arasında, katilleri yargı önünde ceza almış olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmedi!

“Gazetecilik yapmak suçlamasıyla” tutuklanan gazetecilere olduğunu belirten Mahir Doğan, “Katledilişinin üzerinden geçen 22 yıl, gazetecilik mesleğinin ne duruma düşürülmeye çalışıldığını açıkça göstermektedir. Bugün iktidarın yandaşı olmak yerine mesleğinin onuruyla gazetecilik yapmak isteyen 139 gazeteci cezaevindedir. Aralarında gazetecilerinde bulunduğu binlerce kişi sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanmaktadır. AKP iktidarına biat etmeyen gazeteler, yazı işleri müdürleri hapis atılmakla tehdit edilirken, gazeteler ve TV kanalları büyük para cezalarıyla sindirilmeye çalışılıyor. Tek ‘suçları’ ise AKP iktidarının duymak istemediği doğruları halka ulaştırmak.”

Mahir Doğan, Metin Göktepe nezdinde katledilen tüm gazetecileri andıklarını ifade ederek açıklamasını bitirdi.

Benzer Yazılar