MANŞET SOKAK

Antalya Barosu TTB Delegasyonu’ndan Metin Feyzioğlu’na istifa çağrısı

Antalya Barosu TBB Delegasyonu, TTB Başkanı Metin Feyzioğlu’na istifa çağrısında bulundu.

Antalya Sokakları- Antalya Barosu Türkiye Barolar Birliği Delegasyonu, Türkiye Barolar Birliği(TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun istifasını istedi. Delegasyon tarafından yapılan çağrıda Metin Feyzioğlu’nun savunma kurumunun sorunlarını tespit ve çözümü yerine belli siyasi odaklara mesaj veren popülist yaklaşımlar içinde olduğu aktarıldı.

Açıklamada tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenazesine elleri kelepçeli olarak getirilmesine kayıtsız kalınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Antalya Barosu TTB Delegasyonu tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

“AVUKAT KAMUOYUNA
Aşağıda imzası olan Antalya Barosu TBB Delegasyonu olarak, TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nun başkanlık görevinde öncelikli olarak, mesleğin ve meslektaşların, özetle Türkiye’de savunma kurumunun sorunlarını tespit ve çözümü yerine belli siyasi odaklara mesaj veren popülist yaklaşımlar içinde olduğunu görmekteyiz.

TBB başkanı olarak verdiği demeç ve mesajlarda bireysel temel hak ve özgürlükleri savunması gerekirken devletçi bir bakış açısıyla hukukun temel ilkelerini yok saymaktadır. Bu durum biz savunmanlık mesleğinin temsilcileri avukatları umutsuzluğa sevk etmektedir.

Tutuklu meslektaşımız Av. Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenaze törenine elleri kelepçeli olarak getirilmesi ve tutulmasına karşı kayıtsız kalınması kabul edilemez.

Son olarak başka bir ilde bir Siyasi Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı açıklamalar, hukukun evrensel ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. TBB Başkanının bir süreden beri sürdürdüğü tavır, beyan ve meslekle ilgisi bulunmayan açıklamalar da gözetildiğinde bu görevi sürdürmesinin mesleğimize bir fayda sağlamadığını düşünmekteyiz.

Bu nedenlerle TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet ediyoruz. 31/01/2019”

Av. Güler Yılmaz Birol
Av. Hasan Uğur
Av. Mehmet Şimşek
Av. Mustafa Murat Bilgin
Av. Soner Ustaoğlu
Av. Alper Tunga Bacanli
Av. Salih Erbay
Av.Ismet Hancı

Benzer Yazılar