DOĞA KENT SOKAK

”Antalya’daki doğal afetler yangın gibi her yeri yakıyor”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Antalya’daki doğal afetler yangın gibi her yeri yakıyor. Afet yalnızca üreticileri değil baştan başa bütün ülkeyi etkiliyor.” dedi.

Antalya Sokakları- Mecliste düzenlediği basın toplantısında Kemal Bülbül, Antalya’da yılın ilk aylarında Kemer’de, geçen ay da Kumluca, Demre, Finike, Muratpaşa ve Aksu’da etkili olan dolu, şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle seralar ve tarım arazilerinde ciddi ölçüde zararın meydana geldiğini belirtti.

Hükümetin, doğal afetlerden etkilenen üreticilerin mağduriyetinin giderilmesine yönelik bazı kararlar aldığını hatırlatan Kemal Bülbül, “Afetten etkilenen üreticilere yapılacak devlet desteği bazı koşullara bağlanmış. Çiftçilerinin zararının giderilmesine yönelik ön koşullar gerçeklerle örtüşmüyor.” diye konuştu.
Kemal Bülbül, icar usulüyle seracılık yapan yurttaşların mağduriyetinin giderilmemesinin toplumsal adalet ve vicdan duygusunu yaraladığını, üreticilerin çoğunluğunun, kiraladığı toprakta seracılık yaparak ailelerinin geçimini sağladığını dile getirdi.
Üreticilere, ürünlerini sigortalayıp sigortalamadıklarının sorulduğunu aktaran Bülbül, “Üreticilerin çoğunda öfkeye ve buruk bir gülümsemeye yol açan bu soruya üreticiler ‘Eğer sigortalamış olsam sizden niye destek isteyeyim?’ gibi haklı bir soru sormaktadırlar.” dedi.
Antalya’da yaşanan doğal afet ve sel baskınlarının yalnızca üreticilerin mağduriyetine yol açmadığını, Türkiye’nin bütün pazarlarında artan meyve ve sebze fiyatları yoluyla tüketicilerin de mağdur olmasına neden olduğuna ve alınan önlemlerin, üreticilerin yaralarının sarılmasına yetmeyeceğine dikkat çekti.

Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar