GENÇLİK MANŞET SOKAK

Dev-Güç üyesi Umut Doğan tutuklandı

Dev-Güç üyesi Umut Doğan dört gün önce evine yapılan operasyonla gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Antalya- Antalya’da evine yapılan operasyonlar 4 gün önce gözaltına alınan Birleşik Devrimci Parti’nin gençlik örgütü Dev-Güç üyesi Umut Doğan tutuklandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Umut Doğan’ın, WhatApp’ta arkadaşlarıyla olan yazışmaları örgütsel yazışma, bir anma sırasında taşıdığı kızıl bayrak örgüt bayrağı olarak yorumlanarak tutuklanmasına gerekçe gösterildi.

Umut Gazetesi’ne konuşan Umut Doğan’ın avukatları şunları kaydetti: “ Müvekkilimize yasal politik faaliyetleri ve yasal Parti çalışmaları yasadışıymış gibi gösterilerek hukuksuz bir şekilde tutuklama kararı verilmiştir. Müvekkilimiz 4 gün önce gözaltına alınmış ancak 3. Günün sonunda bizlere haber verilmiştir. Bu hukuksuz tutum dahi müvekkilimizin zorlama gerekçeler üretilerek tutuklanmaya çalışıldığının göstergesidir.

Müvekkilimiz tamamen yasal siyasal çalışmalarda bulunmuştur. Bu yaşanılan tutuklama son yıllarda ülkenin geldiği yargısal çürümenin göstergesidir.

Demokratik haklarını kullanan vatandaşlar yargı eliyle sindirilmeye çalışılmaktadır. Her ne kadar bunlar tamimatla verilen kararlar olsada biz hukukun üstünlüğü ve adelet arayışımıza devam ederek bir üst mahkemeye itirazda bulunduk. Bu hukuksuz yargılamanın takipçisi olacağız.”

Benzer Yazılar