MANŞET SOKAK

Halkevleri Antalya’da 87. yaşını kutladı

Halkevleri Antalya’da 87. yaşını kutladı. Konuklar “Okumak özgürleştirir” sloganıyla başlatılan kitap kampanyasına, etkinliğe kitap getirerek katkıda bulundu.

Antalya Sokakları- Halkevleri’nin 87. kuruluş yıldönümü Antalya’da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kaleiçi Filika Cafe’de yapılan etkinliğe katılan konuklar “Okumak özgürleştirir” sloganıyla başlatılan kitap kampanyasına getirdikleri kitaplarla katkıda bulundu.

Etkinliğe birçok aydın, yazar, şair ve sanatçının yanı sıra, siyasi parti, kitle örgütü ve sendika temsilcileri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Halkevleri’nin faaliyet ve çalışmalarından kesitlerle oluşturulmuş video gösterimiyle devam etti.

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kutay Meriç yaptığı konuşmada Halkevleri’nin halkın bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi, öğretilmesi amacıyla kurulduğunu belirtti. Halkevlerinin, gerici iktidarlar tarafından bugüne kadar 3 kez kapatıldığını ifade eden Meriç, şunları kaydetti:

“Halkevlerini ilk kapanışı Adnan Menderes oldu. Daha sonra 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinde kapatıldı. Her kapatılmada Halkevleri’nin mal varlığı yağmalandı, gasp edildi. 12 Eylül sonrası Halkevleri’nin 3. açılışını gerçekleştirdik. Halkevleri gericiliğe, yağmaya, zorbalığa, zamlara karşı mücadelesini sürdürüyor.”

Antalya Halkevi Şube Başkanı Hüseyin Ayçiçek, Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan ve Fabrikalar Mahallesi Muhtar adayı Cafer Yelsalı’nın konuşma selamlamalarıyla devam etkinlik Özlem Şahin’in şiir dinletisi Deniz Tanrıverdi, Özgür Afacan ve Hasan Kal’ın müzik dinletisiyle son buldu

.

Benzer Yazılar