MANŞET SOKAK

ÇHD Antalya şubesinden açlık grevindeki meslektaşlarına destek

Antalya Adliyesi önünde Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya şubesi, otuz yedi gündür açlık grevindeki tutuklu meslektaşlarının taleplerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. 

Antalya Sokakları- Antalya Adliyesi önünde Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya şubesi, otuz yedi gündür açlık grevindeki tutuklu meslektaşlarının taleplerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Avukat Deniz Yıldırım’ın yaptığı açıklamada, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı olmak üzere, derneğin üye ve yöneticilerinden Behiç Aşçı, Aytaç Ünsal, Aycan Çiçek ve Engin Gökoğlu’nun aylardır hapishanede alıkonulduğunu, duruşmanın 18 Mart’ta üçüncü kez görüleceğini ve böylelikle tutukluluğun bir buçuk yılı bulacağını söyledi.

Meslektaşlarının tahliye oldukları 14 Eylül 2018 duruşmasınında, tahliye kararınını veren heyetin başına gelenlere vurgu yapan Deniz Yıldırım, yargı pratiğinin kendi tahliye gerekçelerinin dahi arkasında duramayacak ölçüde korkuya teslim olduklarını ve bu korkunun çürümeyi de içerdiğini dile getirdi.

Deniz Yıldırım, tutukluluk hallerinin devamına karar verilen meslektaşlarının açlık grevlerinin otuz yedinci gününde olduklarını, kapalı oldukları hücreden direnenlere, özgürlük ve adalet arayışındaki tüm güçlere, direnişin hukuk alanından güç vermekte kararlı bir parçası olduklarını dile getirdiklerini ifade etti.

Meslektaşlarının ve diğer açlık grevindeki tüm insanlığın açlığının hepimizin açlığı olduğunu söyleyen Deniz Yıldırım, korku ve biat kültürünün sebep olduğu çürümeye karşı durarak mücadelelerini sürdürdüklerini söyleyerek açıklamayı sonlandırdı.



Benzer Yazılar