KADIN MANŞET

Nihal Işıldar için adalet

Antalya’nın Kepez ilçesinde bir süredir ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülen Nihal Işıldar için Antalya Kadın Platformu adalet çağrısında bulundu.

Antalya Sokakları- Antalya’nın Kepez ilçesinde bir süredir ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülen Nihal Işıldar için Antalya Kadın Platformu adalet çağrısında bulundu.

Antalya Kadın Platformu, Nihal Işıldar için katledildiği evine siyah çelenk bıraktılar. Ardından Attalos meydanında toplanan kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Kadın Platformu adına Dilek Eldeniz’in yaptığı basın açıklamasında, ”Kadın Cinayeti haberini duymadığımız gün geçmiyor. Şehrimizde üç gün önce bir kadının öldürüldüğü haberini aldık.Nihal Işıldar evli olduğu, ancak ayrı yaşadığı Özcan Işıldar tarafından tabancayla katledildi. Nihal’i gece öldürüyor saat 16:00’da polisi arıyor, ”Karımı öldürdüm gidin evden alın’ diyor. Sabıkası olup aranan katili, kadın darp raporlu kaç kere karakola şikayet etmiş ve mayıs ayından uzaklaştırma alan katil koca, gizli gelip kadına şiddete devam etmiş. Kısaca ölüm göz göre göre gelmiş, devlet biri kadını daha korumamış” dedi.

”YASALAR VE SÖZLEŞMELER UYGULANSIN”
Yaşanan kadın cinayetlerine vurgu yapan Dilek Eldeniz, ”2018 yılında 440 kadın cinayeti işlendi. Faillerin çoğu kocası, eski kocası, sevgilisi yani yanı başındakiler. Serbest silahlanma ve savaş şiddeti körüklüyor. Antalya Türkiye’de kadın cinayetlerinde ikinci sırada. Kadına yönelik şiddeti önleme yasası (6284) ve İstanbul Sözleşmesine uyulmuyor. Hatta yasa kaldırılsın diye yazıyor bazı gazeteler. Biz devletin altına imza koyduğu tüm sözleşmelere uyulsun, boşanmayı değil cinayeti engelle diyoruz.”

”KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN”
Antalya’da yine ayrıldığı sevgilisi tarafından ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunan İlayda Özen’in davasında 7 ay sonrasına gün verildi. Meclise de taşınan bu konuda devletin hiç sesi çıkmıyor ve verilen uzaklaştırma kararları takip edilmiyor. Devlet kadını korumadığı gibi, erkek yargıda haksız tahrik, iyi hal indirimleriyle katillerin cezalarını hafifletip, caydırıcı yönünü kullanmıyor. Biz kadınlar, erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz.

Nihal Işıldar’ı öldürüp, yakalanamayan katilin bir an önce bulunmasını ve en ağır cezayı almasını, davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Dilek Eldeniz, ”Başka Nihaller ölmesin diye devleti göreve davet ediyoruz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

Benzer Yazılar