EMEK MANŞET SOKAK

Antalya Barosu’ndan seçim açıklaması: Adalet Baskıda, Cübbeler Askıda

Antalya – Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesine Antalya Barosu’ndan tepki geldi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan tarafından yapılan açıklamada “Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini dün iptal etti. 7’ye karşı 4 oyla alınan ve Cumhuriyet tarihinde ilk olan bu karar, hukuki açıdan anlamsızdır, değersizdir, meşru değildir, tam kanunsuzdur, yoktur!” denildi.


Polat Balkan açıklamasına “YSK tarafından 36 gün boyunca akıl ve vicdan almaz bir şekilde arafta bırakılan süreç, siyasilerin dahli ve talimatıyla, yine YSK tarafından hukuk, Anayasa, Seçim Kanunu ve bizzat kendi yerleşik içtihatları yerle yeksan edilerek sonuçlandırılmıştır.” şeklinde devam etti.


Halkın iradesi yargı kararıyla infaz edilmiş, demokrasiye darbe yapılmıştır.
Halkın iradesinin üzerine çıkmaya çalışan hiçbir güce, kişiye ve kuruma boyun eğmeyiz, teslim olmayız!
Demokrasinin iptal edilmesine, seçimlerin çalınmasına geçit vermeyiz!
Biz memleketimizi sokakta bulmadık.
Atı alanın Üsküdar’ı geçmesine izin vermeyeceğiz.
Biz Cumhuriyete, Demokrasiye, Hukuka ve Ahlaka sahip çıkacağız.
YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
Yargının hiçbir saygınlığı kalmamıştır. Hukuk devleti bitirilmiş, halk iradesi yok sayılmıştır. Mesleğimizin onurunu ve saygınlığını korumak, yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek için, seçimlere kadar her gün bürolarımızın balkonlarına cübbelerimizi asacağız ve 23 Haziran’da da Antalya Barosu olarak İstanbul halkının yanında olacağız!

Benzer Yazılar