MANŞET POLİTİKA SOKAK

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Sandığa darbe yapılmıştır

YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi yönündeki kararının ardından Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla protesto gerçekleşti.

SANDIĞA DARBE YAPILMIŞTIR

Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Avukat Tuncay Koç “İstanbul seçiminin iptali kararı ise ülkede aslında YSK diye bir kurumun olmadığını, kararları siyasilerin verdiğini açıkça göstermiştir.  Saray İttifakı, YSK’yı baskı altına alarak sandığa açıkça darbe yapmıştır.” şeklinde konuştu.

“ÇIKIŞ ANCAK DEMOKRASİYLE MÜMKÜNDÜR”

Açıklama “İstanbul seçiminin iptali, ne sadece CHP’nin ne de seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sorunudur. Bu sorun, bütün İstanbul ve Türkiye halkının demokrasi sorunudur. Dolayısıyla İstanbullular sadece kentlerinin değil, Türkiye’nin kaderini de belirleyecek önümüzdeki süreçte seçimlerini  hiç zorlanmadan yapacaklardır. Bu kaos sürecinden çıkış ancak demokrasiyle mümkündür. Ülkemizde demokrasiyi yeniden kuracak olanlar, saray ittifakı değil, bizleriz. İşçiler, emekçiler, beyaz yakalılar, kısaca halkın örgütlü demokrasi mücadelesi bize çıkış yolunu gösterecektir.  ” denilerek sonlandırıldı.

Benzer Yazılar