EĞİTİM MANŞET SOKAK

Antalya Lisesi’ne göz diktiler

Antalya – Kentin en eski eğitim kurumu olan Antalya Lisesi’nin hemen girişindeki tarihi binaya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın almak istediği öğrenildi. Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan, binanın tadilatı yapılırken Kültür Bakanlığı’ndan müze yapılmak üzere ödenek çıktığını hatırlatarak, “Umuyorum bu haberler doğru değildir” dedi.

Akdeniz Gerçek’in haberine göre Antalya’nın bilinen ilk eğitim-öğretim kurumu olma özelliği taşıyan ve 1898 yılında “Beş Sınıflı Liva İdadisi” adı altında açılan Antalya Lisesi’nin hemen girişindeki tarihi binalarından birini, Türkiye Cumhuriyeti’nin iki bakanlığı almak için büyük çaba sarf ediyor. Antalya Valiliği’nin tadilatını yaptırdığı tarihi binayı hem Dışişleri Bakanlığı hem de İçişleri Bakanlığı’nın almak için nabız yokladığı hatta Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin konsolosluk binası yapmak için geçtiğimiz günlerde kente gelerek binayı gezdiği iddia ediliyor.

OKUTAN: MÜZE YAPILACAKTI
Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV)Başkanı Olcay Okutan, binaların tadilatının yeni yapıldığını, girişin hemen sağında bulunan idari binanın Antalya Lisesi’ne müze yapılmak üzere bırakılacağını, soldaki bina da ise eğitim ve öğretimin devam edeceğini bildiklerini söyledi.

UMUYORUM DOĞRU DEĞİLDİR
Akdeniz GERÇEK’e konuşan Okutan, binaların Dışişleri Bakanlığına verileceği yönünde bir duyumları olmadığının altını çizerek, “Zaten binanın tadilatı yapılırken Kültür Bakanlığı’ndan müze yapılmak üzere ödenek çıkmıştı. Bunun dışında bize gelen bir bilgi yok. Antalya Lisesi’nin Dışişleri Bakanlığı ile ne alakası var anlamakta güçlük çekiyorum. Umuyorum bu haberler doğru değildir” dedi.

Haber: Akdeniz Gerçek (Kubilay Eldemirci)

2 Comments
  1. İlhami sezgin Eryüzlü 5 yıl ago

    Halt etmişler tarihi müze ve ören yerlerindeki soygunlar bitti iimdi sıra tarihi okullarımızamı geldi yok öyle avanta ne gerekiyorsa yaparız vermeyiz okulumuzu antalyamızın gururudur antalya lisemiz

  2. Önder ERİK 5 yıl ago

    Aslında öndeki binanın bir tanesinin ,Antalya Lisesi bünyesinde kalmak üzere okulumuzdan mezun olanları gösterir resim ,anı müzesi gibi yapılabilir .

Comments are closed.

Benzer Yazılar