KADIN MANŞET SOKAK

Barış Anneleri’ne yönelik şiddet son bulsun

Antalya Kadın Platformu geçtiğimiz günlerde Barış Anneleri’ne yönelik şiddete karşı basın açıklaması düzenledi. Attalos Meydanı’nda düzenlenen açıklamaya kadınlar Barış Annelerini simgeleyen beyaz tülbentleriyle katıldı. Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Gülçin Akça “Yarın anneler günü ve biz dün haberlerde yine yerlerde sürüklenen anneleri izledik. Kapitalist sistemin biz kadınlara biçtiği en büyük rollerden bir tanesi annelik. Anneliğin kutsanarak kutlandığı günde bile mutfak aletleri gibi kadını yine eve ve ev işine mahkum eden hediyeler güzellemesi yapılıyor her yıl. Üretimden değil tüketimden yana olan kapitalist sistem anneleri fedakar ve gönüllü köleler olarak görüyor. Kutsal annelik masalıyla kadınları eve kapatıp, esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkum etmeye çalışan AKP hükümeti, kadınları birer kuluçka makinesi gibi görüyor. Anne olmayan kadını eksik veya yarım kadın olarak tanımlayıp kadınları ayrıştırıyor. Kadınların ev içinde yaşadığı şiddeti ve ayrımcılığı da annelik maskesi ile kabul etmelerini istiyor.” şeklinde konuştu

“KİMSENİN ÇOCUĞU ÖLMESİN”
Açıklama”Barış Anneleri, Türkiye’de savaşı bitirmek için “Geride kalanlar aşkına”, “Biz anayız barıştan yanayız, kimse ölmesin artık” diyerek yola çıkmışlardır. 1996’da kurulan inisiyatif ulusal ve uluslararası arenada barış taleplerine meşruiyet kazandırmayı hedeflemiştir. Yaklaşık 1 aydır Barış Anneleri de yerlerde sürükleniyor, darp edilerek göz altına alınıyor. Barış anneleri de o günden bu yana haykırıyor; ölümler dursun artık, kimsenin çocuğu ölmesin diye.” şeklinde devam etti.

BARIŞ ANNELERİNE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN
Gülçin Akça açıklamayı “Bizler, daha fazla devlet şiddetine tanıklık etmek istemiyoruz. Hiçbir annenin çocuğu faili meçhul olmasın, savaşa kurban gitmesin. Barışı elleriyle getirmek isteyen annelere yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Yaşamı ve barışı hep birlikte örmek istiyoruz.
Yaşasın Kadın Dayanışması!” diyerek sonlandırıldı.

Benzer Yazılar