EMEK MANŞET SOKAK

ÇGD Akdeniz Şubesi: Gazeteciler Susmayacak!

Antalya Sokakları – Antalya’da gazeteci İdris Özyol’a yapılan saldırı, bugün saldırının gerçekleştiği yerde protesto edildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasını ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz okudu.

Engin Korkmaz yaptığı açıklamada “Dün Antalya’da bir gazeteci saldırıya uğradı. Meslektaşımız, üyemiz, şu an önünde bulunduğumuz Yeni Yüzyıl gazetesinin emekçisi, şair yazar İdris Özyol; kimliği belli kişilerce darp edildi.  Yaşananları bu kadar basit özetlemek mümkün değil. Çünkü olayın perde arkası var. İdris Özyol, bir süredir belli bir kesim tarafından tehdit ediliyordu. Muratpaşa Belediye Meclisi’nde yaşanan bir tartışmada taraflardan biri, Özyol’un yanı sıra Gerçek Gazetesi’nden Songül Başkaya’yı ve diğer birçok kişiye tehditler savuruyordu.” şeklinde konuştu.

HALKIN HABER ALMA HAKKI TEHDİT ALTINDADIR
Basının baskı altına alınmaya çalışıldığını vurgulayan Engin Korkmaz “İşine gelmeyen haberi şiddet kullanarak yazdıramayacağını, sevmediği gazeteciyi sopayla susturacağını sanan bu taş devri zihniyetini iyi tanıyoruz. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde kimsenin görmek istemediği bu anlayışın hala can yakıyor olması utanç vericidir. Saldırganların gerekli cezayı alması ilk şartımızdır. Eğer bu geçekleşmezse ülkede hiçbir gazetecinin mesleğini yapma imkanı kalmayacaktır. Sadece can güvenliğimiz değil, halkın haber alma hakkı tehdit altındadır.” dedi.

Saldırının sorumlularının ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Engin Korkmaz “Diğer yandan saldırganları azmettiren, sağa sola istediği gibi tehditler savuran, gazetecileri hedef gösteren kim varsa yargı önünde hesap vermelidir. İdris Özyol yalnız değildir. Gazeteciler bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacaktır. Bu işin peşini bırakmayacağız. Yetkililere sesleniyoruz, adaleti ve güvenliği sağlamaya davet ediyoruz.” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

Fotoğraf: DHA

Benzer Yazılar