EMEK MANŞET SOKAK

Eğitim Sen’lilere hakaret eden Yakup Hoplar protesto edildi

Antalya – Eğitim Sen Antalya Şubesi, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar’ı üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle protesto etti.

Eğitim Sen Antalya Şubesi, Şube Başkanı Kadir Öztürk, sendika üyesi Hasan Taşkın ve sendikanın hukuksal temsilcisi Avukat Nusret Gürgöz’ün yer aldığı bir heyetin 3 Mayıs’ta Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar’ın hakaretine maruz kaldığını söyledi. Yapılan basın açıklamasında, “Görüşmenin seyri içerisinde Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Yakup Hoplar, sendika temsilcilerine hakaret içeren sözler sarf ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamından ‘kovma’ girişiminde bulundu” denildi.

Olayla ilgili hukuki süreç başlatılacağı gibi Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Yakup Hoplar’ın görevden alınması için her tür kampanya ve etkinlik düzenleneceği belirtilen açıklamada, Valilik ve Bakanlık düzeyinde de her tür girişimde bulunacakları ifade edildi.

“KOLTUK KALICI DEĞİLDİR”
Yapılan açıklamada, koltukların ve makamların geçici olduğunu belirtilerek “Nezaketsizlik, hadsizlik, saygısızlık, pervasızlığın girdabına sürüklenenler bilmelidir ki o koltuklar kalıcı değildir. Sizi oraya bir sendika, bir siyasi parti getirmiş, siz de onlar adına bayraktarlık-kabadayılık yapmak istiyorsanız o makamları bırakın o sendikalara ya da parti organlarına temsilci olun” denildi.

“HOPLAR’I DEĞİL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİK”
Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar’ı değil, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiklerini belirten sendika üyeleri açıklamanın devamında şunları ifade etti, “Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Yakup Hoplar, ne bir partinin iktidar partisi de olsa ne de bir sendikanın yandaş, hükümet sendikası da olsa temsilcisi değildir. Kendini öyle konumlandırıyor ve gücünü oradan aldığını düşünüyorsa o makamdan bir an önce ayrılmalı daha önce de belirttiğimiz gibi parti ya da sendikasındaki makamlara aday olmalıdır.”

Haber: Evrensel

Benzer Yazılar