MANŞET SOKAK SPOR

103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk turnuvası başladı

Antalya Sokakları –  103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası bu yıl dördüncü kez Konuksever Stadyumu’nda başladı. Onlarca takımın katıldığı turnuvada bu yıl da barış, dostluk ve mücadele ön plana çıkacak.

Turnuvanın açılışında yapılan açıklamada “Bizler Dördüncüsünü düzenlediğimiz bu turnuvada ilk olarak 10 Ekim Ankara Katliamında yitirdiğimiz Korkmaz Tedik’in, Veysel Atılgan’ın, Ali Deniz’in şahsında katliamda yitirdiğimiz 103 yoldaşımızın anılarını yaşatmış, hafızamızı diri tutmuş oluyoruz.  Birbirini daha önce görmüş ya da hiç görmemiş yüzlerce insan bu turnuvada aynı amaç için toplanıyor. ” denilildi.

Açıklamayı okuyan Hasan Alkan “103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası sadece bir futbol turnuvası olmanın da ötesinde emeğin, barışın, dostluğun ve mücadelenin işaret fişeklerinden biri oluyor. Bu turnuvada rekabet yerini dostluğa, hırs yerine kardeşliğe bırakıyor. Turnuvada sonuç ne olursa olsun her maçı barış, emek ve dostluk kazanıyor.” şeklinde konuştu.


Açıklamanın “103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası Komitesi olarak diyoruz ki; halkın iradesini gasp edenlere karşı elbette ki; “Her şey çok güzel olacak”, ancak her şey emekçilerle, kadınlarla, gençlerle, çocuklarla çok güzel olacak!” şeklinde sonlandırıldı.

Benzer Yazılar